Kasteelbier Hoppy

€ 1,79

Direct leverbaar !

Statiegeld: € 0,10

Kasteelbier Hoppy is een nieuw hoppig en kruidig bier van Kasteel. Volle hop smaak en zeer frisse toon maken dit bier speciaal. Licht van kleur en een alcohol percentage van 6.5% geeft een duidelijke andere afslag van de Honsebrouck brouwerij. Het ruime meerendeel van hun bieren is sterk en zwaar, een buitenbeentje is dit dus zeker.

Geschiedenis brouwerij van honsebrouck.

Het begon allemaal in 1900 in het west-vlaamse Ingelmunster als Emiel en Louisa Van Honsebrouck een kleine boerderij kopen en dat vervolgens omweten te toveren tot brouwerij waar zij 22 jaar lang bier brouwen voordat het overgenomen worden door hun oudste 2 zonen Paul en Ernest Van Honsebrouck in 1922. Hierdoor blijft de brouwerij in familie bezit, en werd er voornamelijk onder gistende bieren gebrouwen zoals pils, bruin en export.

Maar als in 1953 als Luc Van Honsebrouck beide stichters opvolgt kwam pas de echte groei van de brouwerij met opbouw van naamsbekendheid en vooral de specialisatie van hoge gisting zoals Bacchus. Vier jaar later waagde ze zich aan het brouwen van geuze.

Brouwerij van honsebrouck is o.a. de maker van de serie Kasteelbieren, Bacchus, Brigand, en Filou.

Meer informatie
Locatie E8
Land België
Inhoud 33 cl
Statiegeld € 0,10
Gewicht 0.6000
Alcoholpercentage in % 6.5
Brouwerij van Honsebrouck
Type bier Abdij
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kasteelbier Hoppy
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.