Käfer Chardonnay

€ 2,25

1 à 2 dagen levertijd

Käfer chardonnay is een zachte, gearomatiseerde witte wijn met een perfecte droge afdronk en hints van fruit. Deze wijn is licht goudgeel van kleur.

In Minheim aan de Moezel is in 1924 door de wijnmaker Peter Mertes het wijnhuis Peter Mertes opgericht. Peter Mertes komt uit een familie waarin het werken met druiven niet vreemd is, de familie Mertes verbouwde namelijk al 600 jaar druiven aan Moezel. Peter Mertes vond het tijd om een stapje verder te gaan en opende daarom het Peter Mertes wijnhuis en begon met het produceren van wijn. De basis van zijn kwaliteitswijnen is ontstaan tussen de bekende wijngebieden Bernkastel en Piesport aan de Moezel.

DR. Gustav Willkomm, de schoonzoon was er verantwoordelijk voor dat in de vijftiger jaren de aanbouw uitbreidde in de bekendere gebieden aan de Rijn, Nierstein, Oppenheim, Bingen, Mainz en later nog in Pfalz. Nog eens tien jaar verder werd er weer uitgebreid, dit maal in de Rheingau. Tegenwoordig zijn de wijnen door heel Duitsland te vinden, en zelfs in vele landen over de hele wereld.

De visie waar destijds mee begonnen was, staat nog steeds erg hoog in het vaandel. Dat is namelijk, een geweldige prijs/kwaliteit garanderen, maar ook leveren. Tegenwoordig is het Peter Mertes wijnhuis zo groot, dat er enkele honderden medewerkers verijst zijn. In bijna 60 landen over de hele wereld wordt Peter Mertes vertegenwoordigt.  

 

Meer informatie
Merk Kafer
Inhoud 25 cl
Alcoholpercentage 12 %
Land Italië
Type wijn Wit
Smaak wijn Droog, Fruitig
Type druif Chardonnay
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Käfer Chardonnay
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.