Jopen Imperial Many Faces Gotland Dricka

33 cl

Jopen Imperial Many Faces Gotland Dricka

33 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 2,99
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 33 cl
Land Nederland
Brouwerij Jopen
Type Bier Overig
Alcohol % 10,0 %
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Jopen Imperial Many Faced Got-land Dricka is een bier gebrouwen met roggemout, het is een traditioneel bier van het eiland Gotland uit de Oostzee. Het bier is sterk gerookt en heeft hinten van de jeneverbes.

Geschiedenis Jopen
Haarlem was van de Middeleeuwen tot begin 20e eeuw een stad met veel bierhistorie. In de 15e eeuw was het Haarlemsche Koytbier zelfs het meest gedronken bier in Antwerpen! Tussen 1620 en 1640 telde Haarlem maar liefst 52 brouwerijen en brouwde zelfs één van de burgemeesters! In 1916 sloot de laatste brouwerij, het Scheepje aan de Houtmarkt, haar deuren. De naam Jopen werd vernoemd naar de inhoud van een houten vat van 112 liter waarin het bier over het stadsriviertje het Spaarne werd vervoerd.

Jopenbier heeft vanaf het begin onder toezicht gestaan van brouwer Chris Wisse die inmiddels onze hoofdbrouwer is en samen met Jelle Aaij en Robbert Uyleman het team in de Brouwerij vormt.

De koperen brouwketels zijn vanachter de lange bar zichtbaar evenals de 8 grote lagertanks (5 van 60 hl. eentje van 30, 20 en 10 hl.) achter glas.

 De moderne brouwinstallatie is afkomstig van BrauKon uit Duitsland en heeft

een capaciteit van 2 x 20 hl. Het volautomatisch brouwhuis d.m.v. regelbaar BrauKon Smartboilsystem is door Chris Wisse zelf ontworpen. Afhankelijk van het te brouwen type wordt 12 tot 20 hl. per keer gebrouwen.

Na vergisting en lagering gaat het bier richting Industrieterrein de Waarderpolder waar het wordt gecentrifugeerd en op vat of op fles wordt afgevuld. De tweedehands vatenvuller is volledig en minutieus door Chris gereviseerd.