Jopen Hoppenbier

€ 1,99

Direct leverbaar !

Jopen Hoppenbier is een uniek blond streekbier uit speciale gerste en tarwemouten. Dit bier is gebrouwen uit een recept die door de gemeente is voorgeschreven in 1501. Jopen Hoppenbier bevat 6,8% alcohol percentage. De bier is geproduceerd en uitgekomen in 1994.

Geschiedenis Jopen
Haarlem was van de Middeleeuwen tot begin 20e eeuw een stad met veel bierhistorie. In de 15e eeuw was het Haarlemsche Koytbier zelfs het meest gedronken bier in Antwerpen! Tussen 1620 en 1640 telde Haarlem maar liefst 52 brouwerijen en brouwde zelfs één van de burgemeesters! In 1916 sloot de laatste brouwerij, het Scheepje aan de Houtmarkt, haar deuren. De naam Jopen werd vernoemd naar de inhoud van een houten vat van 112 liter waarin het bier over het stadsriviertje het Spaarne werd vervoerd.

Jopenbier heeft vanaf het begin onder toezicht gestaan van brouwer Chris Wisse die inmiddels onze hoofdbrouwer is en samen met Jelle Aaij en Robbert Uyleman het team in de Brouwerij vormt.

De koperen brouwketels zijn vanachter de lange bar zichtbaar evenals de 8 grote lagertanks (5 van 60 hl. eentje van 30, 20 en 10 hl.) achter glas.

 De moderne brouwinstallatie is afkomstig van BrauKon uit Duitsland en heeft

een capaciteit van 2 x 20 hl. Het volautomatisch brouwhuis d.m.v. regelbaar BrauKon Smartboilsystem is door Chris Wisse zelf ontworpen. Afhankelijk van het te brouwen type wordt 12 tot 20 hl. per keer gebrouwen.

Na vergisting en lagering gaat het bier richting Industrieterrein de Waarderpolder waar het wordt gecentrifugeerd en op vat of op fles wordt afgevuld. De tweedehands vatenvuller is volledig en minutieus door Chris gereviseerd.


 

Meer informatie
Locatie E2
Land Nederland
Inhoud 30 cl
Gewicht 0.6000
Alcoholpercentage in % 6.8
Brouwerij Jopen
Type bier Blond
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Jopen Hoppenbier
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.