Johnnie Walker Select Casks Rye Cask Finish

€ 38,95

Direct leverbaar !

Een zeer mooie en rijke Johnnie Walker die voor ten minste tien jaar heeft gelagerd op Amerikaans first fill eiken vaten!! En narijping op exclusieve rye cask die deze whisky erg speciaal maken. De whisky heeft vollere smaken en een robuste toon die hem echt bijzonder maakt. Een complexe whisky met een rijke smaak met romige vanille notities die overgaan naar een pittige finish.

Johnnie Walker Select Barrels is een unieke stijl van Schotse whisky met een kenmerkende smaak van bourbon en rogge met de duidelijke klassieke handtekening en gladheid van Johnnie Walker.

Geschiedenis van Johnnie Walker:

Johnnie Walker wie kent hem nou niet? Een wereld beroemde en vooral een bijzondere producent van samengestelde Schotse whisky’s. Deze whisky wordt in 200 verschillende landen verkocht en is daarmee de meest verspreide whisky over de gehele wereld. Het bedrijf verkoopt jaarlijks gemiddeld 120 miljoen flessen. Het grote merk Johnnie Walker is nu in de handen van Diageo (bezit nog vele grote, andere whisky merken), een multinational op het gebied van alcoholische dranken.

Bij John Walker begint het hele verhaal, de oorsprong van het bedrijf ligt in de levensmiddelenzaak van John Walker in het Schotse plaatsje Kilmarock. In 1805 kondigde Alexander Walker en Elisabeth Gemmel de geboorte van hun zoon John walker, op de Todriggs farm aan. Nog maar twaalf jaar later in 1819 overleed Alexander Walker en verkocht de familie de farm voor 537,14 pond. Ook was de familie in bezit van een kruidenierszaak in Klimarnock, deze zaak nam Johnnie walker op 14-jarige leeftijd. In 1825 was J. Walker al een succesvolle zakenman en in de stad kreeg hij een zeer goede en bekende naam bij de mensen. Hij verkocht in zijn zaak van alles, van schrijfpapier tot zijn unieke bekende blended whisky, die hij sinds 1820 ook besloot te gaan verkopen in zijn zaak. In die tijd was het gebruikelijk dat boeren hun eigen whisky stookten. De whisky’s waren vaak zeer wisselend van kwaliteit en samenstelling. J. Walker was één van de eerste die verschillende whisky’s met elkaar mengde (blenden) om zo een consistentere kwaliteit te verkrijgen.

Na de doorstart van John Walker in 1857, leggen John’s zoon Alexander en zijn kleinzoon Alexander ll zich helemaal toe op het produceren van whisky. In 1870 wordt de kenmerkende vierkante fles geïntroduceerd, samen met het label dat altijd onder een hoek van 24 graden op de fles is geplakt. In 1908 krijgt de whisky dan eindelijk de officiële benaming ‘’ Johnnie Walker Whisky’’ en doet het logo en de slogan zijn intrede.

In Juli 2009 werd bekend gemaakt dat Diageo de historische vestiging van Johnie Walker in Kilmarnock zou sluiten. In 2012 werden de laatste flessen gevuld. De meerderheid van de 700 werknemers aanvaardde een vertrekpremie, een deel vond werk in andere Johnnie Walker-vestigingen en de rest werd ontslagen. Daarmee werd de link tussen het whiskymerk en het Schotse stadje na 192 jaar verbroken. Het etiket van Johnnie Walker moest worden aangepast.

Meer informatie
Locatie WH 4
Merk Johnnie Walker
Land Schotland
Leeftijd 10
Inhoud 70 cl
Gewicht 1.3000
Alcoholpercentage in % 46
Type whisky Blended
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Johnnie Walker Select Casks Rye Cask Finish
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.