Janneau VSOP

70 cl

Janneau VSOP

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 29,95
  • Vanaf 6 voor € 28,99 per stuk
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 70 cl
Leeftijd V.S.O.P.
Alcohol % 40 %
Land Frankrijk
Merk Janneau
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Janneau VSOP is een prachtige VSOP. De jongste is maarliefst 7 jaar oud. Dankzij de langere rijping heeft deze Armagnac een aanzienlijke zachtheid en een buitegewone geur. 

Armagnac wordt op een iets andere methode bereid dan cognac. Armagnac wordt slechts één keer gedistilleerd, terwijl cognac twee maal en bij een lagere temperatuur gedistilleerd wordt. Beide dranken worden gedistilleerd in een distillatieketel. In elk gebied zijn er natuurlijk eigen regels en andere tradities.

Na het stoken heeft cognac een alcoholpercentage van 70%, bij armagnac varieert dit naargelang de distillatiemethode. Dat betekent dat armagnac een groter waterdeel heeft waarin zich de geur- en smaakstoffen bevinden. Invloeden van terroir, druif etc. zijn daardoor in armagnac groter. Beide dranken worden gerijpt op eikenhouten vaten.

Ook de druiven voor het maken van armagnac zijn dezelfde als die voor cognac. De bereiding wordt gecontroleerd door Bureau National Interprofessionel de l'Armagnac (BNIA).

Armagnac wordt net als cognac in verschillende leeftijdscategorieën ingedeeld:

VS [Very Special] - minstens 2 jaar oud
VSOP [Very Superior Old Pale] or Réserve - minstens 5 jaar oud
XO, Napoléon, Extra, Vieille Réserve - minstens 6 jaar oud
Hors d'age - minstens 10 jaar oud