Jameson Caskmates Stout Pairing

€ 37,95

Direct leverbaar !

Jameson Caskmates Stout Pairing is een Ierse whiskey die is gerijpt op biervaten waar voorheen stout in heeft gezeten. Hierdoor is het een iets donkere Jameson Whiskey met hinten van hop, koffie en chocolade. Een mooie combinatie die maar liefst drie maal gedistilleerd is en gebotteld op 40%.

Een fris aroma van boomgaard vruchten zo als groepen appels en peren met een lichte kruidige hint, een smaak met een subtiel fleugje hop en cadaobonen, marsepein en verkoolde eiken smaken. Een finish die lang en zoet aanvoelt met hinten van melkchocolade en butterscotch, dat zijn smaken en aroma's waar je alleen maar nieuwschieriger van wordt, een mooie combinatie die eigelijk helemaal niet nieuw zijn maar wel vernieuwend.

Film:

Geschiedenis:

De rijke, Schotse zakenman John Jameson kocht in 1780 een grote distilleerderij, die toen 30.000 liter produceerde. Twintig jaar later was de Jameson Whiskey uitgegroeid tot één van de populairste whiskey’s ter wereld, die meer dan een miljoen liter per jaar produceerde. Tientallen jaren daarna kreeg Jameson veel klappen te verwerken. De Ierse onafhankelijkheidsoorlog trof hen internationaal en de oorlog met de Britten die daarop volgde. De Britten verboden de handel met de Gemenebest en vlak daarna werd er in Noord-Amerika ook een alcoholverbod ingevoerd. De Schotse whiskey’s konden gemakkelijk over de Canadese grens gesmokkeld worden, maar de Jameson Whiskey werd voor vele jaren van de markt uitgesloten.

Halverwege de 19de eeuw werd de kolom-still uitgevonden door Schotse blenders, die de productie ten opzichte van de Ierse whiskey’s flinke verhoogde. De Ierse whiskey producenten gebruikten tenslotte nog de oude pot-stills. In 1966 richtte Jameson samen met andere Ierse distilleerders, de Ierse distilleerders groep op. Door deze fusie kregen al deze whiskey’s een flinke boost in de rug. De oude distilleerderij van Jameson werd immers een grote toeristische attractie. In 1988 werd Jameson gekocht door het Franse bedrijf Pernod Ricard. Tot op heden is de Jameson whiskey in Franse handen en is één van de bekendste whiskey’s ter wereld. Zo is de Jameson de favoriete whiskey rondom Dublin en de meest verkochte whiskey in de Verenigde Staten.

Meer informatie
Locatie WH 7
Merk Jameson
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 40 %
Leeftijd Niet Vermeld
Land Ierland
Type whisky Irish
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Jameson Caskmates Stout Pairing
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.