Jameson 18 Year

€ 75,00

Direct leverbaar !

De Jameson 18 Year wordt plichtsgetrouw minimaal 18 jaar gerijpt.
Eerst een lange periode in oloroso-sherry vaten en daarna als afronding wordt de whiskey nog gerijpt in Amerikaanse bourbon vaten.
Het is een zachte, erg smaakvolle whiskey. Deze whiskey heeft tonen van toffee, kruiden, hout en leer, vanille en zachte cherry.
De toffee, hout en specerijen tonen zijn nog steeds herkenbaar in de lange afdronk.

 

Overige informatie: De rijke, Schotse zakenman John Jameson kocht in 1780 een grote distilleerderij, die toen 30.000 liter produceerde. Twintig jaar later was de Jameson Whiskey uitgegroeid tot één van de populairste whiskey’s ter wereld, die meer dan een miljoen liter per jaar produceerde. Tientallen jaren daarna kreeg Jameson veel klappen te verwerken. De Ierse onafhankelijkheidsoorlog trof hen internationaal en de oorlog met de Britten die daarop volgde. De Britten verboden de handel met de Gemenebest en vlak daarna werd er in Noord-Amerika ook een alcoholverbod ingevoerd. De Schotse whiskey’s konden gemakkelijk over de Canadese grens gesmokkeld worden, maar de Jameson Whiskey werd voor vele jaren van de markt uitgesloten.

Halverwege de 19de eeuw werd de kolom-still uitgevonden door Schotse blenders, die de productie ten opzichte van de Ierse whiskey’s flinke verhoogde. De Ierse whiskey producenten gebruikten tenslotte nog de oude pot-stills. In 1966 richtte Jameson samen met andere Ierse distilleerders, de Ierse distilleerders groep op. Door deze fusie kregen al deze whiskey’s een flinke boost in de rug. De oude distilleerderij van Jameson werd immers een grote toeristische attractie. In 1988 werd Jameson gekocht door het Franse bedrijf Pernod Ricard. Tot op heden is de Jameson whiskey in Franse handen en is één van de bekendste whiskey’s ter wereld. Zo is de Jameson de favoriete whiskey rondom Dublin en de meest verkochte whiskey in de Verenigde Staten.

Meer informatie
Locatie WH 7
Merk Jameson
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 40 %
Leeftijd 18
Land Ierland
Type whisky Irish
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Jameson 18 Year
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.