Jack Rose

Jack Rose

Jack Rose 


Een lekkere en fruitige cocktail die wordt gemaakt van Jack Daniels, appelsap, grenadine en citroensap, als variatie zou u in plaats van citroensap ook limoensap kunnen gebruiken. Om de Jack Rose net een extra fruitig effect te geven is het aanbevolen om de cocktail te garneren met een stukje appel of kers.

De Jack Rose steeg in populariteit toen deze '. De cocktail werd voor het eerst geschonken rond de begin jaren 90, en werd erkend door men tussen 1920 en 1930. De cocktail is dusdanig populair geworden dat het recept wordt geclaimed door meerdere barmannen, waardoor het uiteindelijk niet vast te pinnen is aan wie het recept toegekend moet worden.

Op deze pagina vindt u alle benodigdheden met een stap-voor-stap uitleg.

Jack Rose; een cocktail met een krachtige en fruitige smaak die u zonder moeilijkheden kunt serveren!

 


 

Ingrediënten

  • 2 delen appelsap

  • 1 deel citroensap of limoensap
  • 1/2 deel Grenadine
  • Aanvullen met Jack Daniels

 De ingrediënten die je van Drankgigant.nl nodig hebt:

  • Monin Grenadine
  • Jack Daniels

 

Tips & Tricks

 Zorg dat het glas (ijs)koud is door het kort in de vriezer te zetten of door het glas enkele minuten te vullen met ijs en een beetje water.

 Geen shaker? Gebruik dan bijv. een reiskoffiebeker of 2 glazen waarvan de 1 net iets kleiner is dan de ander zodat de randen in mekaar schuiven

 Shaken or stirred?" Als je schud smelt het ijs meer dan wanneer je roert, dit zorgt voor een zachtere cocktail.

         
   

Recept

  1. Vul een shaker (of een kan) voor de helft met geschaafd ijs.
  2. Schenk de ingrediënten in de shaker en schudt ze door elkaar.
  3. Schenk de inhoud in een gekoeld cocktailglas met behulp van een strainer.
  4. Garneer het glas met een kers of appelschil, en geniet!