Jack Daniels Master Distillers Deel 3

70 cl

Jack Daniels Master Distillers Deel 3

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 29,95
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Jack Daniel's
Land Verenigde Staten
Leeftijd Niet vermeld
Inhoud 70 cl
Alcohol % 43 %
Type Bourbon
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

De Jack Daniels Master Distillers nummer 3 zegt het al. Dit is het 3e deel van van de serie dat een eerbetoon is aan de zeven mannen die aan het roer hebben gestaan(Master Distiller) bij Jack Daniels. De Master Distiller heeft de eindverantwoordelijkheid over de smaak van de whisky en zorgt ervoor dat iedere fles hetzelfde smaakt. Deel 3 is ter ere van ''Lem'' Tolley, de achterneef van Mr Jack. Hij had deze positie tussen 1941 en 1964.

Op de neus zijn er aroma's te ontdekken van geroosterde eiken en kruidige vanille, aangevuld door tonen van karamel, rijpe bananen, mokka en tabak. Het palet is lekker kruidig met zoete tonen van maïskolf, mokka, rijpe banaan, peperkoek,koffie en zwarte peper. De afdronk is lang met notities van verse eiken, koffie, zout en gerookte bacon.

De geschiedenis van Jack Daniel's

Jack Daniel's is een een merk dat uiteraard in één adem wordt genoemd met de meest succesvolle en bekende whiskeys van de hele wereld. Deze Tennessee whiskey is in verschillende edities exclusief bij Drankgigant te verkrijgen en is tot de dag van vandaag de meest verkopende whiskey in de wereld. Deze drank wordt geproduceerd in Lynchburg, Tennessee door de Jack Daniels Distilleerderij die sinds 1956 in handen is genomen door de Brown-Forman Corporation. De oorspronkelijke oprichter van de zeer klassieke en meest succesvolle whiskey van de wereld was Jasper Newton Jack Daniel die geboren was in 1846. Na jaren onderzoek te hebben gedaan naar whiskey's is hij op 20-jarige leeftijd uitgegroeid tot een bekende distilleerder. In 1911 overleed de grondlegger van de Jack Daniels producties, maar is de productie van de Jack Daniel´s series en collecties uiteraard staande gebleven en zijn er zelfs meerdere soorten uitgekomen. De productie van de tot de meest succesvolle uitgegroeide whiskey van de wereld was in 1920 enkele momenten in gevaar toen er een verbod kwam van de Achttiende Amandement bij de Grondwet. In 1938 werd de productie opnieuw gestart en ging Jack Daniel´s weer precies verder met waar ze gestopt waren: succesvol zijn en vooral bekend zijn over de hele wereld. De periode van de jaren dat er een verbod was tegen de distilleerderij in Tennessee werd herdacht in 2008 met een gift-pack van twee flessen, een voor de 75e verjaardag van het einde van het verbod en de tweede ter herdenking van de 70e verjaardag van de heropening van de distilleerderij.