Isle of Jura Turas Mara

€ 47,50

Direct leverbaar !

Unieke uitgave van Isle of Jura, de "Turas Mara" geinspireerd door de vele imigranten die in de 18de en 19de eeuw geluk gingen zoeken in Canada en Amerika. Geen duidelijk omschreven leeftijds aanduiding maar een speciale rijping zowel op port vaten als sherry vaten met een complexe en diepgaand smaak pallet. Vele zoete en zachte tonen van fruit en eiken én een mooie lange afdronk.

 Overige informatie:

Lang geleden mocht er voor privegebruik gedistilleerd worden. Echter hieraan kwam een end, toen er door de overheid een verbod op werd gezet in 1781.

In het jaar 1800 (zo wordt er verteld) werd Laird Archibald Cambell 's nachts wakker en zag een vrouwelijk geestesfiguur over zijn bed heen gaan. Zij zou hem aangesproken hebben en gezegd hebben dat er te weinig "gouden drank" op het eiland zou zijn. Hij heeft toen naar aanleiding van deze geestesverschijning besloten om een distilleerderij te openen in een grot bij craighouse in de buurt in 1810.Echter door slecht onderhoud en de slechte economie, duurde het niet lang voordat deze distilleerderij in verval raakte.

Pas in 1950 besloten 2 lokale vastgoedbezitters om de distilleerderij op te knappen en een nieuw leven in te blazen. Ze hadden een geweldige architect ingehuurd die erin slaagde om in 1963 het project af te ronden. Delme-Evans (de geweldige architect) heeft toen grotere stills geïntroduceerd en dit zorgde ervoor dat er een heerlijke mix van maltwhisky's gecreërd kon worden, hierdoor kon Jura zich onderscheiden van de buureilanden.

Of de geestesverschijning van de vrouw ooit nog terugkomt weten we niet, maar om dit te voorkomen is er een fles van de 16 jaar oude Jura verstopt in een geheime grot ergens op het eiland.

Meer informatie
Locatie WH 9
Merk Isle Of Jura
Inhoud 100 cl
Alcoholpercentage 42 %
Leeftijd Niet vermeld
Land Schotland
Streek Islands, Jura
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Isle of Jura Turas Mara
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.