Isle of Jura Prophecy

€ 44,95

Direct leverbaar !

Isle of Jura Prophecy is een drogere, sterkere en meer 'rokerige' uitvoerig van de standaard Superstition. Deze whisky wordt uisluitend geproduceerd in kleine batches en behoort tot de shortlist van vele whiskydrinkers. Een mooie, diepere amberkleur met gouden gloed die omringd wordt door rokerige aroma's met invloeden van sherry en hints van zoethout, kruiden en specerijen als nootmuskaat. 

De textuur is mondvullend met een krachtig palet van verse kaneel, kruiden, ziltige invloeden die gecomplementeerd worden door terugkerende hints van zoethout en nootmuskaat. De afdronk is vrij droog met volle hints van rook en zachte tonen van een verscheidenheid aan kruiden en een plukje tabak op het einde.

Overige informatie:

Lang geleden mocht er voor privegebruik gedistilleerd worden. Echter hieraan kwam een end, toen er door de overheid een verbod op werd gezet in 1781.

In het jaar 1800 (zo wordt er verteld) werd Laird Archibald Cambell 's nachts wakker en zag een vrouwelijk geestesfiguur over zijn bed heen gaan. Zij zou hem aangesproken hebben en gezegd hebben dat er te weinig "gouden drank" op het eiland zou zijn. Hij heeft toen naar aanleiding van deze geestesverschijning besloten om een distilleerderij te openen in een grot bij craighouse in de buurt in 1810.Echter door slecht onderhoud en de slechte economie, duurde het niet lang voordat deze distilleerderij in verval raakte.

Pas in 1950 besloten 2 lokale vastgoedbezitters om de distilleerderij op te knappen en een nieuw leven in te blazen. Ze hadden een geweldige architect ingehuurd die erin slaagde om in 1963 het project af te ronden. Delme-Evans (de geweldige architect) heeft toen grotere stills geïntroduceerd en dit zorgde ervoor dat er een heerlijke mix van maltwhisky's gecreërd kon worden, hierdoor kon Jura zich onderscheiden van de buureilanden.

Of de geestesverschijning van de vrouw ooit nog terugkomt weten we niet, maar om dit te voorkomen is er een fles van de 16 jaar oude Jura verstopt in een geheime grot ergens op het eiland.

Meer informatie
Locatie WH 9
Merk Isle Of Jura
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 46 %
Leeftijd Niet vermeld
Land Schotland
Streek Speyside
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Isle of Jura Prophecy
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.