Isle Of Jura 16 Year Diurach's Own Gold

70 cl

Isle Of Jura 16 Year Diurach's Own Gold

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 45,00
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Isle Of Jura
Land Schotland
Leeftijd 16
Inhoud 70 cl
Alcohol % 40 %
Type Single Malt
Streek Islands, Jura
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Isle Of Jura 16 Year Diurachs' Own heeft een mooie heldergouden kleur. Deze whisky is vol en rijk op de neus met heerlijke aroma's die harmonieus zijn. Hij heeft iets van honing gember en wat bloemigs. De zijdezachte perziksmaak, met iets van citrus en marsepein is heerlijk. De verukkelijke nasmaak ebt langzaam weg.

Mooi verpakt in een decoratief blik, waardoor dit niet alleen een mooi cadeau is voor jezelf maar ook voor de Jura Whisky liefhebber!

  • Bronzen winnaar op de 2004 international wine and spirits competition.
  • Zilveren winnaar Scotch Single Malt Island 2013 op de International wine & Spirit Competition
  • Zilveren winnaar Scotch Single Malt Island 2014 op de International wine & Spirit Competition
  • Zilveren winnaar Distillers Single Malts tussen 13 en 20 jaar oud op de 2014 International Spirits Challenge

Geschiedenis:

Lang geleden mocht er voor privegebruik gedistilleerd worden. Echter hieraan kwam een eind, toen er door de overheid een verbod op werd gezet in 1781.

In het jaar 1800 (zo wordt er verteld) werd Laird Archibald Cambell 's nachts wakker en zag een vrouwelijk geestesfiguur over zijn bed heen gaan. Zij zou hem aangesproken hebben en gezegd hebben dat er te weinig "gouden drank" op het eiland zou zijn. Hij heeft toen naar aanleiding van deze geestesverschijning besloten om een distilleerderij te openen in een grot bij craighouse in de buurt in 1810. Echter door slecht onderhoud en de slechte economie, duurde het niet lang voordat deze distilleerderij in verval kwam.

Pas in 1950 besloten 2 lokale vastgoedbezitters om de distilleerderij op te knappen en een nieuw leven in te blazen. Ze hadden een geweldige architect ingehuurd die erin slaagde om in 1963 het project af te ronden. Delme-Evans (de architect) heeft toen grotere stills geïntroduceerd, dit zorgde ervoor dat er een heerlijke mix van maltwhisky's gecreërd kon worden, hierdoor kon Jura zich onderscheiden van de buureilanden.

Of de geestesverschijning van de vrouw ooit nog terugkomt weten we niet, maar om dit te voorkomen is er een fles van de 16 jaar oude Jura verstopt in een geheime grot ergens op het eiland.