Hirsch 20 Years American Whiskey

€ 132,50

Direct leverbaar !

De Hirsch 20 Years is een speciale Reserve Amerikaanse Whiskey die wordt bestempeld door kenners als een ''unieke'' drank. Deze drank is gebotteld na 20 jaar en is gebotteld door de Hirsch Distilleerderij in Weston, Missouri. In de loop van de tijd zijn de aandelen van de distilleerderij overgenomen door Preiss Imports uit Aroma, een plaats in Californië. Preiss heeft verschillende bekende merken geïmporteerd zoals Springbank, Benriach, Littlemill, Glendronach en Glen Scotia. Deze whisky valt niet in de categorie ''Bourbon'', omdat deze drank werd gerijpt in gebruikte vaten en niet is gedistilleerd in Kentucky. 

Deze drank heeft een levendige neus die vooral wordt gekenmerkt als een scherpe en harsachtig, met veel alcohol. Wanneer u een goede analyse doet tijdens het sniffen zult u merken dat de neus geleidelijk wordt verzacht door een voorzichtige onthulling van vanille, karamel en banaan. Over smaakt valt niet te twisten, maar ik denk dat iedereen het erover eens is dat deze fles een goed gebalanceerd smakenpalet bevat. U proeft eerst een harsachtige zoetheid die snel wordt vervangen door een warme, harsachtige bitterheid. U zou eventueel enkele druppels water kunnen toevoegen om de drank nog wat meer te kunnen verzachten, maar dat zal het sterke karakter van de whisky niet verzwakken. Een middellange tot lange, warme afdronk zorgen voor een heerlijk na-effect waar u uiteraard nog een tijd van zult genieten. De afsluiting van de drank wordt gekenmerkt als een harsachtige met een niet al te zure nasmaak! 

De Hirsch selectie is met een met de hand uitgekozen reeks van single barrel whiský en is uitdrukkelijk gekozen voor liefhebbers van fijne spirituele aroma's. Deze serie van whisky's is uitzonderlijk in smaak, de Hirsch Selectie Kentucky Straight Corn whisky is van de hoogst beschikbare kwaliteit. Een vlotte en echt verleidelijke whisky die danst op uw gehemelte met hints van eiken en noten van zoete vanille. Uitzonderlijk in kwaliteit met een taai rijkdom en het delicate evenwicht dat het 45% alcohol logenstraft. Er zijn weinig stokers in de afgelopen jaren die Kentucky Straight Corn Whiskey hebben gedistilleerd. Dit is een zachte en genereuze whisky die in een borrel meer brengt dan u verwachtte en zeker een goede indruk achter zal laten. Corn whisky is historisch gezien de eerste commerciële whiskey die teruggaat tot de ontwikkeling van het diepe Zuiden vóór Bourbon of Rye. Kentucky Straight Corn Whiskey is slechts een zeer gering, maar speelt tegelijkertijd een zeer belangrijke rol in de classificatie van de Amerikaanse whisky. Alle varianten uit de Hirsch collectie zijn gedistilleerd op traditionele wijze en hebben langer dan 4 jaar gerijpt in eikenvaten.

Meer informatie
Locatie WH 4
Merk Hirsch
Land Verenigde Staten
Leeftijd 20
Inhoud 70 cl
Gewicht 1.3000
Alcoholpercentage in % 48
Type whisky Bourbon
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hirsch 20 Years American Whiskey
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.