Highland Park Warrior Harald

€ 52,50

Direct leverbaar !

Highland Park Harald is nummer 3 van de warrior serie van Highland Park is een overduidelijk Hogland Park, met een mooie donker gouden kleur en een zacht rookaroma en zoete karakter die ook bij deze mooie whisky mooi naar boven komen. Heerlijke lichte vanille en citrus in de smaak met hinten van nootmuskaat en lavendel die wordt gevolgd door een complex zoet aroma, een echte smaak sensatie vanaf het begin met een mooie complexe en lange finish.

Leuk om te weten:

Harald was de koning van Noorwegen en beroemd om zijn leger en als spil in de oprichting van het graafschap op het eiland Orkney.

Geschiedenis

De distilleerderij Highland Park bevindt zich op de prachtige Orkney eilanden, die ten noorden van het vaste land van Schotland liggen. Deze distilleerderij is opgericht in 1798 en de naam hiervan komt van het hoger gelegen gebied achter de distilleerderij, dit gebied heette vroeger High Park.
In 1984 was Highland Park de enige whisky die 100% scoorde bij het proefteam van de landelijke krant uit Schotland, The Scotsman. De whisky kenner Michael Jackson noemde deze whisky ook wel: The best all-rounder in the world of malt whisky. The highland Park word geleverd in 12, 15, 18, 25, 30 en 40 jaar gerijpte varianten.

Highland Park is één van de weinige distilleerderijen die eigen gerst gebruiken en turf dat in de regio wordt gestoken (Hobbister Moor). Ook is het vrij ongewoon dat er hard water gebruikt wordt in het proces en dat er nog eigen moutvloeren aan te pas komen. Het mout wordt gedroogd met turf van een heidegebied, wat zorgt voor de heideachtige rokerigheid, kenmerkend voor de Highland Park.
Ongeveer 20% van de productie van deze distilleerderij wordt als Single Malt gebotteld. Deze malts worden in een zeer luxe, maar vooral een herkenbare fles gebotteld. In de bodem van deze fles is de landkaart van Orkney gebrand. Geen enkele Higland Park heeft een toevoeging van karamel gekregen, hierdoor wordt de kleur van malt whisky’s nu consequent verkregen, door het gebruik van oudere sherryvaten.

Highland Park is misschien wel de meest gerespecteerde Single Malt in de wereld. Zoals iedereen weet, respect moet verdiend worden. De traditie van het distilleren, de aandacht van detail en de eerlijkheid, was nodig om dit te kunnen bereiken.

Meer informatie
Locatie WH 11
Merk Highland Park
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 40 %
Leeftijd Niet vermeld
Land Schotland
Streek Orkney
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Highland Park Warrior Harald
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.