Highland Park Ambassador's choice

€ 52,95

Direct leverbaar !

Highland Park Ambassador's choice is een bijzondere Higland Park, waar normaal de whisky op sherry vaten gerijpt wordt word deze gerijpt op speciaal geselecteerde eiekenhouten bourbon vaten. Het is een mooie whisky van 10 jaar oud met een krachtige smaak, fruitige notities en erg goed uitgeballanceerd met iets meer turfheid in de smaak dan het aroma doet vermoeden met een mooie maar korte finish.

Leuk om te weten:

De Highland Park Ambassador's choice is gemaakt naar een idee van Senior Brand Ambassador Marting Marvardsen.

Geschiedenis

De distilleerderij Highland Park bevindt zich op de prachtige Orkney eilanden, die ten noorden van het vaste land van Schotland liggen. Deze distilleerderij is opgericht in 1798 en de naam hiervan komt van het hoger gelegen gebied achter de distilleerderij, dit gebied heette vroeger High Park.
In 1984 was Highland Park de enige whisky die 100% scoorde bij het proefteam van de landelijke krant uit Schotland, The Scotsman. De whisky kenner Michael Jackson noemde deze whisky ook wel: The best all-rounder in the world of malt whisky. The highland Park word geleverd in 12, 15, 18, 25, 30 en 40 jaar gerijpte varianten.

Highland Park is één van de weinige distilleerderijen die eigen gerst gebruiken en turf dat in de regio wordt gestoken (Hobbister Moor). Ook is het vrij ongewoon dat er hard water gebruikt wordt in het proces en dat er nog eigen moutvloeren aan te pas komen. Het mout wordt gedroogd met turf van een heidegebied, wat zorgt voor de heideachtige rokerigheid, kenmerkend voor de Highland Park.
Ongeveer 20% van de productie van deze distilleerderij wordt als Single Malt gebotteld. Deze malts worden in een zeer luxe, maar vooral een herkenbare fles gebotteld. In de bodem van deze fles is de landkaart van Orkney gebrand. Geen enkele Higland Park heeft een toevoeging van karamel gekregen, hierdoor wordt de kleur van malt whisky’s nu consequent verkregen, door het gebruik van oudere sherryvaten.

Highland Park is misschien wel de meest gerespecteerde Single Malt in de wereld. Zoals iedereen weet, respect moet verdiend worden. De traditie van het distilleren, de aandacht van detail en de eerlijkheid, was nodig om dit te kunnen bereiken.

Meer informatie
Locatie WH 11
Merk Highland Park
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 46 %
Leeftijd Niet Vermeld
Land Schotland
Streek Orkney
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Highland Park Ambassador's choice
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.