Hertog Jan Karakter

€ 1,09

Direct leverbaar !

Statiegeld: € 0,10

Hertog Jan Karakter is een aantrekkelijk roodkoper bier met een lekkere crème schuimkraag, de aroma's zijn zacht en moutig met tonen van toffee en donker bosfruit. Het is een vol en romig bier met zoete tonen van karamel en fruitige tonen van abrikoos en een heerlijke aangename zacht bittere afdonk.

Geschiedenis:

In 1915 begonnen als Arcense Stoombierbrouwerij 'de Vriendenkring' opgericht door vier bevriende brouwers, te weten Leopold Hoffmans, Gerard van Dijk, August Schraven en Gerard van Soest. Zij maakten ondergistend bier wat voor die tijd niet de gewoonte was, onder de naam VK bier. Zij brachten dit bier uit in beugelflessen en houten vaten. Na de Tweede Wereldoorlog moest de brouwerij opnieuw worden opgebouwd, na tien jaar hebben zij de brouwerij verbouwd en gemoderniseerd.

Door de jaren heen is de brouwerij diverse malen overgenomen en is sinds 1995 in handen van Interbrew Nederland. Sinds 1998 draagt de Arcense Stoombierbrouwerij 'de Vriendenkring' de naam Hertog Jan Brouwerij na instemming van 60% van de stemmen van de aandeel houders.

Meer informatie
Land Nederland
Inhoud 30 cl
Statiegeld € 0,10
Gewicht 0.5000
Alcoholpercentage in % 7.5
Brouwerij Hertog Jan
Type bier Bruin / Dubbel
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hertog Jan Karakter
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.