Hendrick's Gin

100 cl

Hendrick's Gin

100 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

Normale prijs: € 43,50

Special Price € 39,95

Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 100 cl
Soort Kruidige Gin
Alcohol % 41 %
Merk Hendrick's
Herkomst Verenigd Koninkrijk
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Hendrick’s Gin is een product die het merk draagt van William Grant & Sons wat gevestigd is in Girvin, Schotland en is opgericht in 1999. In aanvulling op de traditionele jeneverbes infusie, gebruikt Hendrick’s Bulgaarse roos en komkommer om aan haar smaak toe te voegen en deze zowel te verbeteren en extra dimensie te geven. Hendrick's gin wordt gebotteld in een donker bruine apotheker-stijl fles. Met zijn ruwe uiterlijk heeft het een stoere uitstraling. Een die iedereen wel kent en ook wilt uitstralen.

Met overheerlijke jeneverbessen smaak overheerst de genever smaak als dominante in je mond. Daarnaast is, net als bij de crisp cucumber, bewust gekozen voor de smaak van komkommer die absoluut bij gin past en het verfrist met een heerlijk onbetwiste vulling in de maag met de smaak van gin. Omdat komkommer zo een bekend passend ingrediënt is van gin, zou je denken dat hier rekening mee geworden zou worden met de volgende ingrediënten. Wat ook daadwerkelijk is gebeurd maar het resultaat kwam uit op Bulgaarse rozen. Wat denk ik niet veel mensen hadden verwacht, toch maakt het de smaak er niet minder op. Integendeel het versterkt de neutrale tonen van jenever met florale tonen waardoor de komkommer extracten meer opvallen. Ontzettend slim gedaan van deze makers 

De bekende cocktails zijn niet allemaal te maken met deze Gin. Met Tonic kom je een heel eind maar natuurlijk voor extravagante cocktails moet u echt gaan experimenteren met anderen drank zoals martini’s of i.p.v. naar drank te kijken meer naar andere ingrediënten te kijken. Zoals bijvoorbeeld gember, citroen, saffraan of natuurlijk extra komkommer er bij. Het kan allemaal, het ligt aan uw persoonlijke voorkeur. En als we het dan toch over persoonlijke voorkeur hebben, kan ik u vertellen dat we over 2 varianten beschikken de 70 en 100 Cl fles!

Geschiedenis

Hendrick´s is opgericht in 1999 zoals al eerder was vermeld. Bij de productie van hun wonder middel wordt gebruikt gemaakt van Carter-Head alambieken (ontwikkeld 1948), waarvan er alleen maar een paar van zijn op de wereld. De twee waar ze over beschikken moesten wel worden gerenoveerd tot wat ze nu zijn, werkende, gin makende alambieken. Ze produceren wel beiden verschillende soorten Gin vanwege de verschillende constructie die voor hun verschillende bouw is gemaakt. Maar door combinaties en experimenteren krijg je geweldige vormen van Gin.

Er was over nagedacht om ook Wodka en andere sterke drank te maken zoals Rum en Jenever, maar dit leek ze geen goed idee. Ze dachten dat als ze zich zouden concentreren op een product, dan zou dat product booming zijn. Het zou populair worden en perfect in elk opzicht. Daarom hebben ze vanaf 1999 al hun aandacht op Hendrick’s Gin gezet.