Hazelburn 9 Years Barolo Cask

70 cl

Hazelburn 9 Years Barolo Cask

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 87,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Hazelburn
Land Schotland
Leeftijd 9
Inhoud 70 cl
Alcohol % 58 %
Type Single Malt
Streek Campbeltown
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Hazelburn Barolo is een zeer verfijnde schotse whisky met een leeftijd van 9 jaar die gelagerd is op barolo wijnvaten. De volle en rijke tonen van de wijnvaten door de bijzonder lange lagering van maar liefst 3 jaar hierop. Hiervoor heeft de whisky gerust in ex bourbon vaten ( 6 jaar )

Hazelburn is een triple-gedistilleerde malt die wordt geproduceerd in de Springbank distilleerderij in Campbeltown. Springbank is neergestreken aan de rand van Campbeltown Loch en ligt aan de onderkant van het schiereiland Kintyre, in het westen van Schotland. Op een bepaald moment werd Campbeltown, een klein stadje dat ongeveer 5000 inwoners telt, het hart van de whisky-industrie. De successen en naamsbekendheid van de whisky uit deze stad werden dusdanig populair dat zij zichzelf hebben uitgeroepen tot de whiskyhoofdstad van de wereld! Helaas komt hoogmoed na de val en dat gezegde was voor de distilleerderij in Campbeltown geen uitzondering, want door verschillende factoren als concurrentie en vele rivaliserende whisky's zijn er op heden maar drie distilleerderijen die werkzaam zijn in Campbeltown. Springbank werd opgericht in 1828 en bloeide tot het uitgroeide tot een van de meest traditionele distilleerderijen in Schotland.

Opmerkelijk is dat alle aspecten van de productie - van het mouten van de gerst tot het bottelen van de afgewerkte whisky - nog steeds wordt uitgevoerd met de hand op de traditionele manier in de distilleerderij zelf. De mout zelf wordt tweeënhalf keer gedistilleerd waardoor de lage wijnen van de eerste distillatie worden verzameld en opnieuw gedestilleerd worden met de schijnbewegingen, zodat een deel van de gerst tweemaal gedstilleerd wordt en soms zelfs drie keer. Deze aandacht voor detail en de weigering om zich te mengen met de oude manier van doen moet een belangrijke reden voor de kwaliteit van de whisky hebben betekend. Mede door dit distillatieproces wordt de distilleerderij in Springbak gekenmerkt als de beste van Schotland! Springbank is ook verantwoordelijk voor het produceren van niet één, maar drie verschillende soorten malt whisky's. De reputatie van een aantal van de mout geproduceerde dranken in Springbank is in het laatste decennia bijna ongeëvenaard!