Hazelburn 8 Year

€ 57,50

Direct leverbaar !

Hazelburn 8 Year is een acht jaar oude productie die wordt gedistilleerd in de Springbak distilleerderij en vernoemd is naar een nabijgelegen stille distilleerderij. Er is veel vraag naar deze whisky, en dat terwijl er maar een beperkt aantal van 5100 flessen is gereleased. De neus is zoet en fris, er zijn tonen van boomgaard fruit en hooi die worden gecombineerd met een beetje chocolade en een bloemige wending. Nadat u heeft genoten van de heerlijke aroma's die de neus uitstraalt proeft u een zoet en knapperige aroma die wordt gebalanceerd door tonen van verse gerst en floraal karakter. De afdronk is licht nootachtig met een vrij lang en fris karakter! Bent u een liefhebber van whisky of een verzamelaar? Dan kan deze drank niet ontbreken in uw collectors item, wees er snel bij want er zijn maar 5100 flessen gereleased van deze whisky. OP=OP

Hazelburn is een triple-gedistilleerde malt die wordt geproduceerd in de Springbank distilleerderij in Campbeltown. Springbank is neergestreken aan de rand van Campbeltown Loch en ligt aan de onderkant van het schiereiland Kintyre, in het westen van Schotland. Op een bepaald moment werd Campbeltown, een klein stadje dat ongeveer 5000 inwoners telt, het hart van de whisky-industrie. De successen en naamsbekendheid van de whisky uit deze stad werden dusdanig populair dat zij zichzelf hebben uitgeroepen tot de whiskyhoofdstad van de wereld! Helaas komt hoogmoed na de val en dat gezegde was voor de distilleerderij in Campbeltown geen uitzondering, want door verschillende factoren als concurrentie en vele rivaliserende whisky's zijn er op heden maar drie distilleerderijen die werkzaam zijn in Campbeltown. Springbank werd opgericht in 1828 en bloeide tot het uitgroeide tot een van de meest traditionele distilleerderijen in Schotland.

Opmerkelijk is dat alle aspecten van de productie - van het mouten van de gerst tot het bottelen van de afgewerkte whisky - nog steeds wordt uitgevoerd met de hand op de traditionele manier in de distilleerderij zelf. De mout zelf wordt tweeënhalf keer gedistilleerd waardoor de lage wijnen van de eerste distillatie worden verzameld en opnieuw gedestilleerd worden met de schijnbewegingen, zodat een deel van de gerst tweemaal gedstilleerd wordt en soms zelfs drie keer. Deze aandacht voor detail en de weigering om zich te mengen met de oude manier van doen moet een belangrijke reden voor de kwaliteit van de whisky hebben betekend. Mede door dit distillatieproces wordt de distilleerderij in Springbak gekenmerkt als de beste van Schotland! Springbank is ook verantwoordelijk voor het produceren van niet één, maar drie verschillende soorten malt whisky's. De reputatie van een aantal van de mout geproduceerde dranken in Springbank is in het laatste decennia bijna ongeëvenaard!

Meer informatie
Locatie WH 13
Merk Hazelburn
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 46 %
Leeftijd 8
Land Schotland
Streek Campbeltown
Type whisky Single Malt
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.