Hayman's Royal Dock Navy Strength

70 cl

Hayman's Royal Dock Navy Strength

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 24,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 70 cl
Soort Citrus Gin, Kruidige Gin
Alcohol % 57 %
Merk Haymans
Herkomst Verenigd Koninkrijk
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Royal Dock Gin vertegenwoordigt de stijl van Gin die door de familie Hayman en de vorige generaties geleverd werd onder het merk ' Senior service Gin ' om zowel de Koninklijke Marine en de handel vanaf 1863 een boost te geven. Zijn robuuste en lichte profiel met een verbeterde aromatische neus had een grote aantrekkingskracht tot de hoogste rangen van de marine.

Gevestigd in Londen, leverden ze Gin aan de Royal Victoria Werf aan het Koninklijk Dock, de grootste van de drie Admiraliteit Bevoorrading Boards. Gin samen met Rum was een essentieel onderdeel van de lading.

Deze Navy Strength Gin bevat 57 % alcohol. Bewust want dat was de kracht die nodig was om er voor te zorgen dat het buskruit in een pistool of geweer alsnog af ging als er Gin over heen was gemorst. 

Royal Dock Navy Strength heeft een robuust en helder profiel met een verbeterde citrus en floraal aromatische neus. De soepele en intens met een lange verfrissende afdronk zorgt voor hemels energie die nodig is om te winnen in een strijd op leven en dood.

De naam Royal Dock vertegenwoordigt de werf, die in 1513 werd opgericht door Henry VIII in Deptford, Zuid-Londen. Londen was de grootste haven in Engeland met andere kleinere havens in Gosport en Plymouth .

Meer dan 4 eeuwen was de Royal Dok, het hoofdkwartier voor de Marine Bevoorrading van Commissarissen die verantwoordelijk is voor de proviand aan boord waren, een uitgangspunt voor een aantal van de belangrijkste ondernemingen in de Britse militaire geschiedenis 

Hayman’s is erg populair in ons assortiment en we beschikken dan ook over meerdere varianten Gin van Hayman's. Als de Royal Dock niets voor u is, probeer dan de Reserve Gin of de Sloe Gin van Hayman’s. Daarnaast hebben we ook de Hayman’s Gin liqueur voor u beschikbaar. Probeer een van deze grootheden uit en kom erachter waarom dit legendarische flessen zijn.

Geschiedenis

Hayman’s is een Britse familie bedrijf die dateert uit het jaar 1863 toen James Burrough een Gin bedrijfje kocht in Londen. Christopher Hayman kwam pas in 1969 bij het bedrijf werken en was daar verantwoordelijk voor het distilleren en de productie van de Beefeater Gin tot 1987.

Ook al was het bedrijf James Burrough limited verkocht aan whitbread in 1987, waren ze nog steeds mede eigenaar van het bedrijf en ’’Hayman distillers’’ ging gewoon door met het her distilleren van drank en nieuwe dranken te ontwikkelen.

Christopher Hayman heeft meer dan 40 jaar ervaring in de handel en heeft een aantal belangrijke functies zoals voorzitter van de gin en wodka vereniging. Zijn kinderen Miranda en James zijn de vijfde generatie van zijn familie die het in de toekomst zullen gaan overnemen. En zo kunnen zij de traditie voort zetten en de familie’s naam en reputatie hoog houden.