Gouden Carolus Single Malt

€ 39,95

Direct leverbaar !

Gouden Carolus Single Malt is een verfijnde whisky gedistilleerd uit het moutbeslag van het bier Gouden Carolus Tripel. de Gouden Carolus Single Malt is de eerste Belgische whisky die werd gedistilleerd in pot stills.

Iets waar België trots op is de pot stills: Een authentieke  koperen stookketel met bovenaan een hals die over gaat in een spiraalvormige buis. In deze buis worden de alcoholdampen afgekoeld en door condensatie ontstaat zo een heldere distillaat.

Gouden Carolus Single malt wordt getypeerd door zijn rijke en evenwichtige smaak van fruit, vanille en crème brûlée. Dit dankzij de rijping van 30 maanden in  1st Fill Bourbon vaten met een finish van 6 maanden rijpen bij Het anker vaten. Hierdoor worden  de aanwezige fruitaroma’s  mooi aangevuld tot een puur en helder distillaat met toetsen van hout en vanille. Een whisky met  smaak, aroma en kwaliteit dat zorgt voor genot tot de laatste druppel.

Wie whisky wilt distilleren, volgt de regels van de kunst. Stokerij De Molenberg is de eerste whisky distilleerderij in België waar met twee hand geslagen stookketels in koper, zogenaamde pot stills, wordt gewerkt .In de familiestokerij aan ‘de Molenberg’ in Blaasveld maalt en stookt de familie Breedam  al sinds 1637. Deze traditie is keer op keer doorgegeven.

Meer informatie
Merk Gouden Carolus
Inhoud 50 cl
Alcoholpercentage 46 %
Leeftijd 3
Land Belgie
Type whisky Single Malt
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.