Gouden Carolus Single Malt

€ 39,95

Direct leverbaar !

Gouden Carolus Single Malt is een verfijnde whisky gedistilleerd uit het moutbeslag van het bier Gouden Carolus Tripel. de Gouden Carolus Single Malt is de eerste Belgische whisky die werd gedistilleerd in pot stills.

Iets waar België trots op is de pot stills: Een authentieke  koperen stookketel met bovenaan een hals die over gaat in een spiraalvormige buis. In deze buis worden de alcoholdampen afgekoeld en door condensatie ontstaat zo een heldere distillaat.

Gouden Carolus Single malt wordt getypeerd door zijn rijke en evenwichtige smaak van fruit, vanille en crème brûlée. Dit dankzij de rijping van 30 maanden in  1st Fill Bourbon vaten met een finish van 6 maanden rijpen bij Het anker vaten. Hierdoor worden  de aanwezige fruitaroma’s  mooi aangevuld tot een puur en helder distillaat met toetsen van hout en vanille. Een whisky met  smaak, aroma en kwaliteit dat zorgt voor genot tot de laatste druppel.

Wie whisky wilt distilleren, volgt de regels van de kunst. Stokerij De Molenberg is de eerste whisky distilleerderij in België waar met twee hand geslagen stookketels in koper, zogenaamde pot stills, wordt gewerkt .In de familiestokerij aan ‘de Molenberg’ in Blaasveld maalt en stookt de familie Breedam  al sinds 1637. Deze traditie is keer op keer doorgegeven.

Geschiedenis brouwerij Het Anker.

Het Anker is een stadsbrouwerij in Mechelen waar het biertje gouden carolus word gebrouwen. (Classic, Triple, Ambrio, Christmas, Easter beer) Anker-bok, Anker Blond, Dentergems Wit, Maneblusser, de Cuvée van de Keizer en de Mechelse Reuzen. Brouwerij het anker word slechts enkele keren vernoemd in de geschiedenis boeken, maar begon pas echt in het jaar 1872 een naam voor zich begon te bouwen toen de familie Van Breedam de brouwerij kocht en er een modernere brouwerij van maakten met een stoomketel. De brouwerij krijgt de firmanaam n.v. Boonaerts & Van Breedam. En op 31 december 1904 word de naam omgevormd tot Het Anker. In 1912 bouwt Victor Van Breedam er de eerste mouterij in vlaanderen. Volledig gebouwd in gewapend beton. n 1990 neemt Charles Leclef, de vijfde generatie van de familie Van Breedam, de leiding van de brouwerij op zich. De koperen brouwketels blijven in bedrijf, maar de koeling, gisting en lageringsinstallaties worden vernieuwd waardoor een betere en stabielere kwaliteit kan worden aangeboden. Vanaf de zomer van 1998 besluit de leiding van brouwerij Het Anker om het bedrijf weer 100% onafhankelijk voort te zetten. Bovendien wordt er in augustus 1999 het Hotel Carolus in de oude stockageruimtes van de brouwerij geopend.

Meer informatie
Locatie WH13
Merk Gouden Carolus
Land België
Leeftijd 3
Inhoud 50 cl
Gewicht 1.0000
Alcoholpercentage in % 46
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gouden Carolus Single Malt
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.