Gouden Carolus Ambrio

€ 1,99

Direct leverbaar !

Het amber biertje Gouden Carolus Ambrio is gebrouwen in brouwerij Het Anker. Tijdens het brouwen is er gebruik gemaakt van verschillende mouten soorten, kruiden en diverse hoppingen. Waardoor dit biertje een verassend kruidige smaak heeft. Bevat 8% alcohol.

Geschiedenis brouwerij Het Anker.

Het Anker is een stadsbrouwerij in Mechelen waar het biertje gouden carolus word gebrouwen. (Classic, Triple, Ambrio, Christmas, Easter beer) Anker-bok, Anker Blond, Dentergems Wit, Maneblusser, de Cuvée van de Keizer en de Mechelse Reuzen.

Brouwerij het anker word slechts enkele keren vernoemd in de geschiedenis boeken, maar begon pas echt in het jaar 1872 een naam voor zich begon te bouwen toen de familie Van Breedam de brouwerij kocht en er een modernere brouwerij van maakten met een stoomketel. De brouwerij krijgt de firmanaam n.v. Boonaerts & Van Breedam. En op 31 december 1904 word de naam omgevormd tot Het Anker. In 1912 bouwt Victor Van Breedam er de eerste mouterij in vlaanderen. Volledig gebouwd in gewapend beton. n 1990 neemt Charles Leclef, de vijfde generatie van de familie Van Breedam, de leiding van de brouwerij op zich. De koperen brouwketels blijven in bedrijf, maar de koeling, gisting en lageringsinstallaties worden vernieuwd waardoor een betere en stabielere kwaliteit kan worden aangeboden. Vanaf de zomer van 1998 besluit de leiding van brouwerij Het Anker om het bedrijf weer 100% onafhankelijk voort te zetten. Bovendien wordt er in augustus 1999 het Hotel Carolus in de oude stockageruimtes van de brouwerij geopend.

Meer informatie
Locatie E6
Land België
Inhoud 33 cl
Gewicht 0.8000
Alcoholpercentage in % 8
Brouwerij Het Anker
Type bier Amber
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gouden Carolus Ambrio
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.