G&M Mortlach 21 Year

70 cl

G&M Mortlach 21 Year

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 109,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Gordon and Macphail
Land Schotland
Leeftijd 21
Inhoud 70 cl
Alcohol % 43 %
Type Single Malt
Streek Speyside
Bottelaar Gordon Macphail
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Gordon & Macphail 21 Year Mortlach Distillery is een heerlijke aromatische single malt whisky met tinten van sappige esters, suiker, kruiden, calvados, commice peren en appelschillen. Op het palet is een volle en rijke smaak te vinden van sherry, noten, eikenhout en gedroogde vruchten met een ondertoon van hars en hooi. De lange afdronk is soepel en zacht met tonen van appel, bloesem en rozijnen.

Gordon & MacPhail

In 1895 opende James Gordon en John Alexander MacPhail een levensmiddelenwinkel met “ persoonlijk geselecteerde “ artikelen. Superieure artikelen tegen een goede prijs die tot uiterst tevredenheid van de klant waren.

Een van de eerste medewerkers was een snelle leerling, een jonge van vijftien genaamd John Urquhart, die al snel hielp om vaten malt whisky te kopen bij lokale distilleerderijen op te kopen. Na het pension van J.A. MacPhail in 1915 werd Urquhart partner in het bedrijf, na het plotseling overlijden van James Gordon werd hij Senior Partner.

John Urquhart ontwikkelde het whisky bemiddeling bedrijf door, wat opgestart was door James Gordon en begon zich te specialiseren in Malt Whisky’s die zij gingen bottelen onder licentie voor beroemde distilleerderijen zoals Macallan, Glenlivet, Glen Grant, Linkwood en Mortlach. Als onderdeel van het bedrijf begon hij ook met het vullen van eigen fusten en lieten zij de whisky langer rijpen dan normaal.

In de jaren 1960 lanceerde George Urquhart een reeks singel malts uit de verschillende distilleerderijen welke gerijpt waren op eigen eikenhouten vaten, onder de nu bekende merknaam “ Connoisseur’s Choice “

George bracht zijn eigen kinderen ook in het bedrijf, de oudste in 1967 na te zijn opgeleid in wijn en gedistilleerd. Deze opleidingen volgde hij in Engeland en Frankrijk. In 1972 en 1981 kwamen zijn andere kinderen in het bedrijf.

Deze familie partnerschap werd in de jaren 1970 een vennootschap in eigendom van de familie. In 2001 overleed George Urauhart, Ondertussen is nu de vierde generatie lid van de onderneming en zij blijven de familie traditie voortzetten gedreven door passie in de 21e eeuw!

Geschiedenis:

De Mortlach distilleerderij ligt in Dufftown, Speyside en was in 1823 de eerste distilleerderij in deze regio. De volgende Distilleerderij was glenfiddich en die volgde ruim 40 jaar later. In 1831 werd Mortlach verkocht aan John Robertson, waarop de distilleerderij nog veel vaker van eigenaar is gewisseld; waaronder A. & T. Gregory, John Alexander Gordon en de broers James en John Grant. In de jaren dat er niet gedistilleerd werd, werd het gebouw gebruikt als brouwerij en als kerk. John en James Grant hebben toen zij de distilleerderij kochten zelfs alle distilleerapparatuur verkocht.

In 1852 werd het na een lange tijd als brouwerij gebruikt te zijn, weer een distilleerderij. Dit met allemaal nieuwe apparatuur. in 1897 kreeg de distilleerderij er 3 stills bij en kwam het aantal stills op 6; een erg groot aantal voor die tijd. In 1923 werd Mortlach verkocht aan John Walker & Sons, die nu een onderdeel zijn van Diageo. De gedeeltelijke drievoudige distillatie wordt in een andere variatie in Springbank en Benrinnes gebruikt. Het ontkiemen op moutvloeren is nog gedaan tot 1968, dat werd hierna uitbesteed. In 1971 is Mortlach overgegaan van directe verhitting naar verhitting door middel van stoom. Door deze twee grote veranderingen was er ook een enorme verandering in het productieproces van de mortlach single malt whisky.