Golden Doublet

Golden Doublet

Golden Doublet 


Deze cocktail is één van Joe Gilmore's klassieke cocktails met een fruitige wending die wordt gemaakt van sinaasappelsap, limoensap en Grand Marnier. De Golden Doublet heeft van zichzelf al een fijne smaak, die u kunt aansterken en een extra smaakeffect kunt geven door hem te garneren met een citroenschil.

De Golden Doublet is één van de vele klassieke cocktails die Joe Gilmore heeft geproduceerd. Deze cocktail zag voor het eerst het licht in 1973, toen hij deze cocktail maakte tijdens voor het trouwfeest van de destijdse Prinses Anne en kapitein Mark Phillips. De cocktail is vernoemd naar het paard waarmee zij samen deelnamen aan het Europees Kampioenschap in 1973. Zonder al teveel kennis of ervaring kunt u deze cocktail met een paar handelingen voorbereiden en serveren. Op deze pagina vindt u alle benodigdheden met een stap-voor-stap uitleg.

Golden Doublet; een fris en fruitige cocktail die tegelijkertijd eenvoudig klaar te maken is!

 


 

Ingrediënten

  • 3 delen Sinaasappelsap

  • 1 deel Limoensap
  • 1 deel Grand Marnier

 Die je van Drankgigant.nl nodig hebt

  • Jus 'd Orange Proffesional
  • Grand Marnier

 

Tips & Tricks

 Zorg dat het glas (ijs)koud is door het kort in de vriezer te zetten of door het glas enkele minuten te vullen met ijs en een beetje water.

 Geen shaker? Gebruik dan bijv. een reiskoffiebeker of 2 glazen waarvan de 1 net iets kleiner is dan de ander zodat de randen in mekaar schuiven

 Shaken or stirred?" Als je schud smelt het ijs meer dan wanneer je roert, dit zorgt voor een zachtere cocktail.

         
   

Recept

  1. Neem een shaker en vul deze met een aantal ijsklontjes.
  2. Voeg de ingrediënten in de shaker en schudt deze kort maar krachtig.
  3. Schenk de inhoud in een gekoeld cocktailglas met behulp van een strainer.
  4. Garneer het glas met een stukje limoenschil, en voila!