Glenturret 1986 Signatory CS 52.6%

70 cl

Glenturret 1986 Signatory CS 52.6%

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 149,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Locatie Market
Merken Glenturret
Land Schotland
Leeftijd 29
Inhoud 70 cl
Alcohol % 53 %
Type Single Malt
Streek Highland
Bottelaar Signatory
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Glenturrest 1986 Signatory Cask Strenght is een mooie 29 jaar oude whisky die heeft mogenr rijpen op Hogshead vaten en heeft 52,6% alcohol op de fles

Geschiedenis:

Van alle verkochte whisky bestaat zo'n 90% uit blended scotch. De meeste whisky liefhebbers die een bezoek brengen aan Schotland, gaan daarom op zoek naar de oorsprong van Johnnie Walker, Balltantine's, Dewar's of Teacher's en niet naar een specifieke distilleerderij. Edrington, de eigenaar van Famous Grouse, heeft dit maar al te goed begrepen. Bij de Glenturretdistilleerderij heeft het bedrijf daarom de Famous Grouse een Experience gevestigd. Op zich is Famous Grouse een behoorlijke blended whisky, maar Glenturret wordt wel enigszins overschaduwd door de Famous Grouse Experience, zeker voor diegenen die meer houden van malt dan van attracties. Laat u hierdoor vooral niet afleiden en neem een kijkje in een van de oudste distilleerderijen van Schotland. Glenturret is een kleine, ouderwetse distilleerderij waarvan de whisky slechts zelden als single malt op de markt komt. Er zijn meerdere distilleerderijen die beweren dat ze de oudste in Schotland zijn, maar deze dateert zeker uit de achtiende eeuw. Sommigen beweren dat Schotland kwaliteit  zou hebben ingeruild voor kwantiteit, maar de manier waarop ze hier malt maken, bewijst het tegendeel. Deze traditionele whisky wordt ondergewaardeerd en is zeer de moeite waard.


Signatory is een onafhankelijke bottelaar die gespecialiseerd is in zeldzame whisky’s, whisky’s die anders gebruikt zouden worden voor blended bottelingen. Bij Drankgigant.nl bieden we een groot aanbod aan van Signatory, een aanbod van vele Schotse distilleerders verdeeld over de;

  • Vintage serie
  • Unchillfiltered serie
  • Cask Strength serie 

Vrijwel alle bottelingen komen van single casks en het proces is erg arbeidsintenstief; labels worden handmatig op de flessen geplakt en ook met de hand verpakt. Een van de kenmerken van Signatory is dat men nooit kleurstoffen toevoegt aan de whisky, vele bottelaars voegen caramel toe voor een rijkere en diepere kleur maar dit tast tegelijkertijdhet karakter aan.

Signatory heeft zijn naam gemaakt door superieure bottelingen die tevens zeer stijlvol verpakt zijn. Iedere botteling bevat informatie over het vatnummer, de datum van distillatie en botteling en iedere fles is individueel genummerd. Een uniek product!

U bent altijd vrij om bij ons het individuele nummer van de fles bij ons op te vragen, zodat u er zeker van bent wat u precies van ons gaat ontvangen!