Glentauchers 1996 Signatory CS 49.9%

70 cl

Glentauchers 1996 Signatory CS 49.9%

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 94,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Locatie Market
Merken Glentauchers
Land Schotland
Leeftijd 19
Inhoud 70 cl
Alcohol % 50 %
Type Single Malt
Streek Speyside
Bottelaar Signatory
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Glentauchers 1996 Signatory Cask Strength 49.9% is een 19 jaar oude bourbon barrels gerijpte whisky

Geschiedenis:

In het speyside gebied staat de whisky distilleerderij van Glentauchers. Deze is opgericht in 1897 en het gebouw is ontworpen door John Alcock. In gebruik genomen door de Glentauchers Distillery Co. In 1903 werd het de glentauchers-glenlivet distilleerderij. In 1925 werd de distilleerderij een onderdeel van de Distiller Company Ltd, om vervolgens overgenomen te worden door Scottish Malt Distillers Ltd in 1930. Tussen 1965 en 1966 werd het aantal stills uitgebreid van 2 naar 6. Het werk werd stilgelegd vanaf 1985 om in 1989 verkocht te worden aan Allied Distillers. Het is zeer zeldzaam dat er een botteling uitkomt van deze distilleerderij. Het grootste deel wordt namelijk gebruikt voor blended whisky's.

Signatory is een onafhankelijke bottelaar die gespecialiseerd is in zeldzame whisky’s, whisky’s die anders gebruikt zouden worden voor blended bottelingen. Bij Drankgigant.nl bieden we een groot aanbod aan van Signatory, een aanbod van vele Schotse distilleerders verdeeld over de;

  • Vintage serie
  • Unchillfiltered serie
  • Cask Strength serie 

Vrijwel alle bottelingen komen van single casks en het proces is erg arbeidsintenstief; labels worden handmatig op de flessen geplakt en ook met de hand verpakt. Een van de kenmerken van Signatory is dat men nooit kleurstoffen toevoegt aan de whisky, vele bottelaars voegen caramel toe voor een rijkere en diepere kleur maar dit tast tegelijkertijd het karakter aan.

Signatory heeft zijn naam gemaakt door superieure bottelingen die tevens zeer stijlvol verpakt zijn. Iedere botteling bevat informatie over het vatnummer, de datum van distillatie en botteling en iedere fles is individueel genummerd. Een uniek product!

U bent altijd vrij om bij ons het individuele nummer van de fles bij ons op te vragen, zodat u er zeker van bent wat u precies van ons gaat ontvangen!