Glenmorangie Signet

70 cl

Direct leverbaar !

Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*

€ 134,50
Plus
Minus
 • Voor 17:00 besteld, morgen in huis*
 • Meer dan 14.000 artikelen
 • Prijzen incl. BTW
 • Deskundige helpdesk: 0118 412 035
 • VEILIG ONLINE BETALEN

Omschrijving

Deze whisky bevat aroma's van licht verbande hazelnoottonen. met wat water haalt u vijg, rozijn, aardbeienjam, kaneel, kruidnagel en verbrande toast  naar boven. Hij heeft een iets scherpe, complexe, lange afdronk.

Vlakbij Glenmorangie, in een nabijgelegen veld, staat een replica van de Hilton of Cadboll Stone - een staande steen uit de negende eeuw die werd bewerkt door de Picten, het volk dat in die periode heerste over Noord-Schotland. Het onderste paneel van de steen is overgenomen en dient nu als het Glenmorangiezegel, dat op alle officiële bottelingen staat. Het is een krachtige herkenbare beeltenis, die teruggaat naar de tijd dat distilleren hier nog niet eens bekend was. 
Glenmorangie Signet ('zegel') wordt beschouwd als de meest smaakvolle whisky in het assortiment. Het is een combinatie van de oudste whisky, die meer dan dertig jaar geleden is gemaakt, en een recenter geproduceerde spirit die verschillende periodes is gerijpt in speciaal geselecteerde 'designervaten'. De gemoute gerst - ook wel chocoladegerst genoemd - is licht geroosterd en daarna tot spirit verwerkt, Het eindresultaat is geen traditionele Glenmorangie, maar toch een herkenbaar lid van de familie. Mocht u ooit de gelegenheid hebben om te overnachten in het Daboll House, niet ver van de distilleerderij, geniet u dan van de rust die voor eeuwig is vastgelegd in de naam Signet.

 

Geschiedenis

Glenmorangie is een distilleerderij in Tain, Ross-shire, Schotland, dat single malt whisky produceert.
Glenmorangie is gecategoriseerd als een Highland distilleerderij en beschikt over de langste stills in Schotland.
Het bedrijf bezit ook de Ardbeg distilleerderij op Islay. Legenden vertellen dat alcoholische dranken van een of andere vorm in en rond de Tain al sinds de Middeleeuwen werden geproduceerd.

Volgens het bedrijf komt de eerste productie van alcohol te Morangie Farm uit 1703.
In 1730 werd er een brouwerij gebouwd bij de boerderij en samen deelden ze het water, The Tarlogie Spring.

Een voormalige distilleerderij manager, William Matheson, verwierf het bedrijf in 1843 en zette de Morangie brouwerij aan een distilleerderij,
uitgerust met twee tweedehands gin stills.Hij doopte de distilleerderij later om in de distilleerderij Glenmorangie.

De distilleerderij werd gekocht door zijn belangrijkste klant, door Leith stevige Macdonald en Muir, in 1918. 
De familie Macdonald zou de controle over de onderneming houden voor bijna 90 jaar.

Glenmorangie, net als alle andere distilleerderijen en brouwerijen in Groot-Britannië, leed verschrikkelijk tussen 1920 en 1950.
Het het verbod en de grote depressie in de vs verminderde de whisky verkoop. De distilleerderij werd effectief stilgelegd tussen 1931 en 1936.
De depressie werd afgesloten met de Tweede Wereldoorlog, maar de oorlog zorgde voor weinig brandstof en gerst en de distilleerderij werd opnieuw stilgelegd tussen 1941 en 1944.De export van whisky was belangrijk tijdens de oorlog, maar vijandelijke actie verstoorde en vernietigde leveringen aan de Verenigde Staten en Canada.

Tegen het einde van de oorlog verhoogde de distilleerderij de productie en draaide ze op volle capacititeit in 1948.
Het aantal stills werd verhoogd naar vier in 1977. De watervoorziening werd een zorg in de jaren 1980 en daardoor werd er een besluit genomen om ongeveer 600 acres (2.4km2) van de grond rond de en de Tarlogie Springs te kopen. De distilleerderij breide weer uit in 1990 en in 2002 werden er nog vier nieuwe stills toegevoegd.
In 2009 was stond het totaal op twaalf.

In 2004 werd het bedrijf verkocht aan de Franse Moët Hennessy Lous Vuitton voor ongeveer £300 miljoen.Na de verandering van eigenaar werd de Glenmorangie productielijn omgedoopt tot haar beroep in de overzeese markt voor luxe goederen te verhogen. Een nieuwe, meer gewelfde fles werd geïntroduceerd en de Finish whisky's kregen nieuwe namen, zoals The Quinta Ruban, Nectar d'Or en Lasanta.

Glenmoragie is de best verkopende single malt in Schotland, vrijwel onafgebroke sinds 1983 en produceert ongeveer 10 miljoen flessen per jaar, waarvan ongeveer 6.500.000 worden verkocht in het Vereningd Koninkrijk. Wereldwijd heeft Glenmorangie een aandeel van 6% op de malt markt.

Meer informatie

 • Locatie
  marketing 1
 • Merk
  Glenmorangie
 • Land
  Schotland
 • Leeftijd in jaren
  Niet Vermeld
 • Inhoud
  70 cl
 • Gewicht in KG
  1.3000
 • Alcoholpercentage
  46
 • Streek
  Highland
 • Type whisky
  Single Malt
 • EAN:
  5010494574272

Schrijf uw eigen review
Uw waardering

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.