Glenkinchie Distillers Edition

70 cl

Glenkinchie Distillers Edition

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 43,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Glenkinchie
Land Schotland
Leeftijd Niet vermeld
Inhoud 70 cl
Alcohol % 43 %
Type Single Malt
Streek Lowland
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Glenkinchie Distillers Edition heeft veel weg van een berg met herfstbladeren, citroenkwark en vers eiwitschuim- er zit al heel veel in de neus.Op de tong is de spirit zacht als net geroosterd vruchtenbrood, en de afdronk is zoet, met het gevoel dat u als kind kreeg van een hoestdrankje met honing en citroen. 

De distilleerderijmanager van Glenkinchie fokte jarenlang prijswinnend vee. Hij schreef het succes toe aan hun voeding: granen van de distilleerderij. Het vee is nu verdwenen en in plaats daarvan krijgen we boeiende bottelinen uit het oostelijke deel van de Schotse Lowlands. Glenkinchie brengt haar Distillers Edition met tussenpozen op de markt. Deze versie werd in 1996 gedistilleerd en in 2010 gebotteld, op veertienjarige leeftijd. Glenkinchie heeft veel fans verworven met zijn bloemige neus en gemakkelijke karakter. Hier krijgen we de kans om een oudere, complexere malt te proeven, gerijpt in bourbonhout, maar nagerijpt in Amontilladovaten. Het is een interessante sherrykeuze. Amontillado is donkerder dan fino, maar lichter dan oloroso, en oxideert langzamer dan andere sherry's, waardoor hij een rijke, afgeronde smaak afgeeft. Hij werkt hier fantastisch: hij haalt de bloemige tonen uit de neus en ondersteunt de biscuitachtige whisky met lagen fruit. Het zal u niet verrassen dat Glenkinchie niet de enige distilleerderij is die whisky laat narijpen in Amontilladovaten en er zijn dan ook veel vergelijkbare whisky's verkrijgbaar.