Glengoyne Cask Strength 58.2%

€ 49,95

Direct leverbaar !

De Glengoyne Cask Strength is rijk en kruidig. De tonen van kaneel, kruidnagel, ahornsiroop en vanille wijzen op de tijd in sherryvaten. Zwarte peper, pruim en toffee verschijnen op de tong, met peper die blijft hangen in de afdronk

De 12 year Cask Strength kwam in 2004 op de markt en was Glengoynes eerste toevoeging aan het assortiment sinds de overname door Ian Macleod Distillers in april 2003. De whisky was samengesteld door distilleerderijmanager Robbie Hughes en zijn mensen, als reactie op de toenemende vraag naar een cask strength product. De 12 year old Cask Strength is niet alleen maar een sterkere versie van de 12 year old single malt. Deze expressie bevat ten minste 30% first-fill sherryvaten, wat 10% meer is dan de gewone Glengoyne 12 year. De Cask Strength bevat bovendien, in tegenstelling tot de gewone 12 year old, geen whisky uit de first-fill bourbonvaten. De balans komt van whisky uit refill vaten. Op het etiket van de 12 year old Cask Strength staat vermeld dat hij non-chill-filtered en niet gekleurd is.

Bij de meeste cask strength whisky's geeft de extra alcohol meer smaak en een rijk mondgevoel. Een extra voordeel is dat er naar smaak water kan worden toegevoegd. Het wordt aangeraden om whisky's op vatsterkte eerst te verdunnen met een druppel water en dan met water naar smaak. Bij de 12 year old Cask Strength verzacht water de neus. Er verschijnen ook tonen van rood fruit, rode appel, druif en pruim. Die smaken zijn bovendien sterker op de tong. De whisky wordt niet meer naar de Verenigde Staten geëxporteerd, maar is daar nog wel te vinden. Ian Macleod Distillers is van plan om de whisky te exporteren naar meer dan vijftig andere markten op de wereld.

Geschiedenis

Glengoyne distilleerderij is sinds zijn oprichting in 1833 bij Dumgoyne, ten noorden van Glasgow, Schotland continu in bedrijf. Glengoyne is uniek in het produceren van Highland single malt whisky gerijpt in de Lage Landen.Net als de meeste malt whisky distilleerderijen van vandaag, gebruikt Glengoyne geen turfrook om hun gerst te drogen, maar in plaats daarvan maken zij gebruik van warme lucht. Sinds zijn productie stond het bedrijf bekend als de Burnfoot distilleerderij. 
Het werd oorspronkelijk eigendom van George Connell, die de distilleerderij gebouwd had en haalde een huurcontract op het omliggende land. Daar werd een pakhuis gebouwd die vandaag nog steeds in gebruik is.

In 1876 werd de distilleerderij verkocht, door Archiball G. MacLellen, aan de Lang Brothers, die gebaseerd waren in Glasgow.
De langs wilden de distilleerderij Glengoyne noemen, maar als gevolg van een fout werd de naam Glen Guin.
In 1894 of 1905 werd de naam veranderd naar Glengoyne die afkomstig is van 'Glenguin'of 'Glen van de wilde Ganzen'.
De distilleerderij bleef bij de Lang Brothers totdat het overgenomen werd door de Robertson & Baxter Group in 1965, die later de Erdington Group werd.
In 1966 en 1967 is het aantal stills verhoogd van twee naar drie en de distilleerderij onderging een verbouwings project 
In 1984 werd de Lang Brothers whisky leveranciers van de toenmalige koningin-moeder, Hare Majesteit Koningin Elizabeth's huishouden.
The Royal Warrant is inmiddels overgedragen aan Ian Macleod en wordt gepresenteerd op alle Glengoyne producten

Meer informatie
Locatie WH 8
Merk Glengoyne
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 58 %
Leeftijd Niet vermeld
Land Schotland
Streek Highland
Type whisky Single Malt
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.