Glengoyne 10 Year

70 cl

Glengoyne 10 Year

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 32,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Glengoyne
Land Schotland
Leeftijd 10
Inhoud 70 cl
Alcohol % 40 %
Type Single Malt
Streek Highland
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

De 10 year old is de jongste whisky in het kernassortiment van Glengoyne, dat verder bestaat uit de 17 en de 21 year old. Hij bevat ten minste 20 procent whisky uit de first-fill sherry vaten, wat de rijke, goudgele amberkleur verklaart. Tegenwoordig staat op het etiket van whisky's als Glengoyne 'natuurlijke kleur' vermeld om te benadrukken dat geen E150 is toegevoegd, een kleurstof die sommige distilleerderijen gebruiken om partijen een gelijke kleur te geven en soms om een grotere hout invloed te suggereren. Glengoyne 10 year old is een toegankelijke whisky, met fruitige tonen van groene appel en peer, die worden aangevuld met vanille, sporen van specerijen en een beetje eiken.

Geschiedenis

Glengoyne distilleerderij is sinds zijn oprichting in 1833 bij Dumgoyne, ten noorden van Glasgow, Schotland continu in bedrijf. Glengoyne is uniek in het produceren van Highland single malt whisky gerijpt in de Lage Landen.Net als de meeste malt whisky distilleerderijen van vandaag, gebruikt Glengoyne geen turfrook om hun gerst te drogen, maar in plaats daarvan maken zij gebruik van warme lucht. Sinds zijn productie stond het bedrijf bekend als de Burnfoot distilleerderij.
Het werd oorspronkelijk eigendom van George Connell, die de distilleerderij gebouwd had en haalde een huurcontract op het omliggende land. Daar werd een pakhuis gebouwd die vandaag nog steeds in gebruik is.

In 1876 werd de distilleerderij verkocht, door Archiball G. MacLellen, aan de Lang Brothers, die gebaseerd waren in Glasgow.
De langs wilden de distilleerderij Glengoyne noemen, maar als gevolg van een fout werd de naam Glen Guin.
In 1894 of 1905 werd de naam veranderd naar Glengoyne die afkomstig is van 'Glenguin'of 'Glen van de wilde Ganzen'.
De distilleerderij bleef bij de Lang Brothers totdat het overgenomen werd door de Robertson & Baxter Group in 1965, die later de Erdington Group werd.
In 1966 en 1967 is het aantal stills verhoogd van twee naar drie en de distilleerderij onderging een verbouwings project
In 1984 werd de Lang Brothers whisky leveranciers van de toenmalige koningin-moeder, Hare Majesteit Koningin Elizabeth's huishouden.
The Royal Warrant is inmiddels overgedragen aan Ian Macleod en wordt gepresenteerd op alle Glengoyne producten