Glenfiddich Select Cask

€ 39,95

Direct leverbaar !

Glenfiddich Select Cask is met elegante lagen van zoetheid, kruiden en hints van citrus een heerlijk soepele whisky. Gemaakt van vaten die samen zijn gegaan met behulp van het unieke Solera vat proces om een single malt van ongeëvenaarde kwaliteit en consistentie te creëren.

Een prachtig zachte, zoete single malt, onze Select expressie combineert de verfijnde smaak van eikenhout met de ondertekening van boomgaard vrucht van de Glenfiddich collectie.

Geschiedenis:

William Grant begon in het jaar 1886 samen met zijn 7 zonen en 2 dochters aan het bouwen van de distilleerderij. Een jaar later was het eindelijk af en noemde hij het Glenfiddich. 

Op eerste kerstdag van het jaar 1887 werd de allereerste Glenfiddich whisky gepresenteerd. Nu, vele jaren later zien wij nog steeds de passie, ambitie en vastberadenheid van William Grant terug in zijn whisky’s.

Wat dit bedrijf extra bijzonder maakt is het feit dat de distilleerderij nog steeds in handen is van de familie. Hij wordt van generatie op generatie doorgegeven. Dit zien we niet vaak terug bij distilleerderijen, omdat ze vaak uiteindelijk worden doorverkocht of doorgegeven aan iemand buiten de familie.

Leuk om te weten:

De Glenfiddich whisky wordt enkel op één plek gedistilleerd en dat is bij Glenfiddich Distillery in Dufftown.

De naam Glenfiddich wordt uitgesproken met een harde g-klank op het eind.

Fiddich betekent: edelhert en de betekenis van Glenfiddich is: vallei van de herten.

 

Meer informatie
Locatie WH14
Merk Glenfiddich
Land Schotland
Leeftijd Niet Vermeld
Inhoud 100 cl
Gewicht 1.5000
Alcoholpercentage in % 40
Streek Speyside
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Glenfiddich Select Cask
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.