Glenfiddich Reserve Cask

€ 57,50

Direct leverbaar !

Eenmaal geselecteerd worden de fusten samen gemengd in het unieke Solera vat, waardoor hun complementaire smaken elkaar leren kennen en samen te smelten tot een single malt van een bijzondere consistentie en kwaliteit.

Heerlijk glad en zijdezacht, deze uitdrukking heeft een zoete, kruidige smaak en een complexe smaak die zich ontwikkelt bij elke slok. Een echt intrigerende single malt.

Geschiedenis:

William Grant begon in het jaar 1886 samen met zijn 7 zonen en 2 dochters aan het bouwen van de distilleerderij. Een jaar later was het eindelijk af en noemde hij het Glenfiddich. 

Op eerste kerstdag van het jaar 1887 werd de allereerste Glenfiddich whisky gepresenteerd. Nu, vele jaren later zien wij nog steeds de passie, ambitie en vastberadenheid van William Grant terug in zijn whisky’s.

Wat dit bedrijf extra bijzonder maakt is het feit dat de distilleerderij nog steeds in handen is van de familie. Hij wordt van generatie op generatie doorgegeven. Dit zien we niet vaak terug bij distilleerderijen, omdat ze vaak uiteindelijk worden doorverkocht of doorgegeven aan iemand buiten de familie.

Leuk om te weten:

De Glenfiddich whisky wordt enkel op één plek gedistilleerd en dat is bij Glenfiddich Distillery in Dufftown.

De naam Glenfiddich wordt uitgesproken met een harde g-klank op het eind.

Fiddich betekent: edelhert en de betekenis van Glenfiddich is: vallei van de herten.

Meer informatie
Locatie WH14
Merk Glenfiddich
Land Schotland
Leeftijd Niet Vermeld
Inhoud 100 cl
Gewicht 1.5000
Alcoholpercentage in % 40
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Glenfiddich Reserve Cask
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.