Glenfarclas 25 Years mini

5 cl

Glenfarclas 25 Years mini

5 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 16,95
  • Vanaf 24 voor € 16,60 per stuk
  • Vanaf 150 voor € 16,30 per stuk
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 5 cl
Categorie Mini Flesjes
Verpakking Glas
Type Whisky
Alcohol % 46 %
Land Verenigd Koninkrijk
Merk Glenfarclas
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Glenfarclas 25 Years Mini

John en George Grant - de kleinzoons van oprichter John Grant - breidden de distilleerderij uit aan het einde van de negentiende eeuw, toen de whiskeyindustrie floreerde. Ze vonden zakenpartners in de gebroeders Pattison uit Leith, ten noorden van Edinburgh. Deze whiskymakelaars werden nog geen tien jaar later veroordeeld voor het rommelen met de boekhouding en de blends van hun eigen bedrijf. Glenfarclas ging bijna failliet, maar de distilleerderij wist het hoofd boven water te houden. Kleinzoon John moest zich wegens gezondheidsproblemen door deze crisis terugtrekken uit het management. Kleinzoon George moet naar aanleiding hiervan hebben besloten nooit meer geld van buitenaf in het bedrijf te stoppen, want toen in 1930 het huurcontract verliep, kocht hij het landgoed Ballindalloch. Vanaf dat moment waren de Grants geen huurders meer, de distilleerderij en het land waarop ze stond, waren hun eigendom en ze waren onafhankelijk. Ze sloegen ook vaten op om te rijpen, waarvan sommige langer dan andere.

Een leeftijd van 25 jaar past goed bij de Glenfarclas! De robuuste spirit kan immers veel hebben, net als de derde generatie Grants toen ze de crisis doorstonden. Neem ter ere van hun doorzettingsvermogen een glas van deze bijzondere whiskey.

Deze heerlijke whiskey bevat zachte tonen die die niet te scherp zijn samengesteld en een heerlijke neus, smaak en geleidelijke afdronk hebben. De neus is zeer complex en verfijnd, tijdens de eerste slok die u neemt voelt u een heerlijk delicaat herhaald met verse verleidelijke aroma's van jam. Deze genoemde aroma's worden versterkt door honing, vers gemalen koffie, sherry, noten en om de smaak te perfectioneren proeft u een lichte aanvulling van eiken. De smaak is vol en zit vol robuust, de sherry en de eik strijden voor uw aandacht terwijl ze tegelijkertijd overweldigend zijn. Een krachtige nootachtige rokerigheid laat u nog enkele ogenblikken achter met een gefascineerde smaak in de mond, en dan hebben we het nog niet eens over de afdronk gehad.

De intense, langdurige, droge, rokerige en moutige aroma's die u proeft in de afdronk zijn de perfecte afsluiting van de eerdere tonen die u heeft geroken en geproeft. Na het genieten van de geleidelijke afdronk moet het duidelijk zijn: deze Glenfarclas 25 Years is voor herhaling vatbaar!