Glendalough 7 Years

70 cl

Glendalough 7 Years

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 34,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Glendalough
Land Ierland
Leeftijd 7
Inhoud 70 cl
Alcohol % 46 %
Type Irish
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

De neus wordt verrast met zoete en rijke aroma’s van rijp citrusfruit, kaneel, vanille en gerstemout met een fris accent. De smaak toont zachte tonen van sinaasappelzeste, crème brûlée, donkere chocolade, kaneel en witte peper. Waarna de tonen van mout en eikenhout het overnemen met de accent van butterscotch. De afdronk verwarmt u met de balans van kruidig en zoetheid.

 

Glendalough is een nieuwe Ierse craft distillery en deze zeven jaar oude is de eerste whiskey die ze hebben uitgebracht. Hij werd in de zomer van 2014 geïntroduceerd. Aangezien de distilleerderij pas sinds diezelfde zomer in werking is, is deze botteling afkomstig van aangekochte whiskey. Naar verluid gaat het om Bushmills. De whiskey rijpte op first-fill bourbonvaten en werd met bronwater uit Wicklow gereduceerd tot 46% voor hij un-chill filtered werd gebotteld. Er werd gekozen voor een zeven jaar oude wegens de op het etiket afgebeelde Saint Kevin. Hij verbleef zeven jaar in de wildernis van de Glendalough vallei voor hij de “City of 7 Churches” stichtte.

 

Glendalough is de eerste craft distillery van Ierland. De naam is ontleend aan de gelijknamige vallei, die als de mooiste van Ierland beschouwd wordt. De vallei werd gevormd tijdens de laatste ijstijd en toen deze afliep bevond er zich een groot meer in de vallei. Door alluviale afzettingen die de Pollanass rivier in het midden deponeerde, werd het meer in tweeën gesplitst, het Upper en Lower Lake. Glendalough betekent dan ook letterlijk “vallei van twee meren”. Het Upper Lake is het grootst en diepst en wordt vanuit het westen gevoed door de Glenealo rivier. De afgelegen vallei kreeg bekendheid, omdat Saint Kevin zich hier vestigde, een Ierse geestelijke die er in 617 stierf. Hij zou toen 120 jaar oud zijn geweest. Het idee voor de distilleerderij ontstond in 2011 bij vijf vrienden uit Dublin en Wicklow. Glendalough is gevestigd in Wicklow aan de Ierse oostkust. Het klimaat is hier perfect voor de rijping van whisky en uitstekend bronwater is er ruim voor handen. Met behulp van diverse investeerders uit Ierland, Groot Brittanië en de Verenigde Staten werd de distilleerderij opgericht. Sinds 2014 is hij daadwerkelijk in productie. Onder leiding van Master Distiller Barry Gallagher wordt er op dit moment zowel whiskey als poitin en gin geproduceerd. De whiskey is uiteraard nog te jong om als zodanig te kunnen worden gebotteld. De Glendalough whiskey die nu op de markt is, wordt dan ook elders betrokken. Men heeft gekozen voor uitsluitend first-fill bourbonvaten. De sterkte wordt met Wicklows bronwater gereduceerd tot 46% en de whiskey wordt un-chill filtered gebotteld.