Glenburgie 1995 Signatory Vintage 43%

€ 47,50

Direct leverbaar !

De whisky opent met tonen van hooi, tarwe en mais gevolgd door verleidelijke tonen van boomgaard fruit met een zoete hint van toffee. Op het palet komen zeer fruitige smaken naar boven met hints van zoete peer en witte grapefruitsap. De afdronk is er een om van te genieten, tonen van mout en suiker die fantastisch samengaan met smaakvolle citrusvruchten.

Jaar:      1995
Leeftijd:   20 jaar 
Gerijpt in:   Hogshead
Alcoholpercentage:   43 %
Inhoud fles:   70 cl

Geschiedenis:

De distilleerderij van Glenburgie staat ook wel bekend als de Glenburgie-Glenlivet, de Glen Burgie of de Glenburry distilleerderij en ligt in Moray, Schotland. Er wordt gezegd dat er al een distilleerderij was in 1810, toen onder de naam Kilnflat. Pas vanaf 1829 bestaan er officiële documenten voor de distilleerderij. Door financiële problemen is de distilleerderij gesloten in 1870, pas in 1871 kreeg de distilleerderij de naam Glenburgie. In 1878 werd Glenburgie opnieuw geopend, onder leiding van Charles Kay. In het daarop volgende decennia zijn er veel verschillende eigenaren geweest. Uiteindelijk na 30 stabiliteit onder een corporatie, moest de distilleerderij toch zijn deuren sluiten in 1927 tot 1935.


De vernieuwing ontstond toen er in 1958 twee Lomond Stills werden geïnstalleerd. Dit naast de al bestaande Stills. De whisky die hierin gedistilleerd werd, werd apart gehouden van de andere whisky en verkocht onder de naam Glencraig. In 1981 werd er gestopt met het gebruik van deze stille en werden ze vervangen door normale stills. In het jaar 2000 werd er helemaal gestopt met de productie in Glenburgie. Tussen 2003 en 2004 is de distilleerderij helemaal herbouwd, alleen de originele stills zijn bewaard gebleven. In 2006 zijn er 2 stills toegevoegd, zodat ze nu een productie capaciteit hebben van 4.200.000 liters pure alcohol per jaar. Het meeste van de geproduceerde whisky wordt gebruikt voor blend, waarvan voornamelijk Ballantine's en Old Smuggler.


 

Signatory is een onafhankelijke bottelaar die gespecialiseerd is in zeldzame whisky’s, whisky’s die anders gebruikt zouden worden voor blended bottelingen. Bij Drankgigant.nl bieden we een groot aanbod aan van Signatory, een aanbod van vele Schotse distilleerders verdeeld over de;

  • Vintage serie
  • Unchillfiltered serie
  • Cask Strength serie 

Vrijwel alle bottelingen komen van single casks en het proces is erg arbeidsintenstief; labels worden handmatig op de flessen geplakt en ook met de hand verpakt. Een van de kenmerken van Signatory is dat men nooit kleurstoffen toevoegt aan de whisky, vele bottelaars voegen caramel toe voor een rijkere en diepere kleur maar dit tast tegelijkertijdhet karakter aan.

Signatory heeft zijn naam gemaakt door superieure bottelingen die tevens zeer stijlvol verpakt zijn. Iedere botteling bevat informatie over het vatnummer, de datum van distillatie en botteling en iedere fles is individueel genummerd. Een uniek product!

U bent altijd vrij om bij ons het individuele nummer van de fles bij ons op te vragen, zodat u er zeker van bent wat u precies van ons gaat ontvangen!

 

 

Meer informatie
Merk Glenburgie
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 43 %
Leeftijd Niet Vermeld
Land Schotland
Streek Highland
Bottelaar whisky Signatory
Type whisky Single Malt
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.