Glen Scotia 21 years

€ 97,50

Direct leverbaar !

Glen Scotia 21 years
Kleur - Earl Grey Tea
Body - medium met een gladde textuur
Neus - Verse citrus, citroen en mandarijn smaken zijn snel duidelijk, het duurt langer voordat de eiken vanille en macadamia smaken ontstaan.

Geschiedenis:


In 1832 werd de Glen Scotia Distilleerderij gebouwd. Deze distilleerderij is dus al ruim 180 jaar open. Campbeltown, waar de distilleerderij staat is een klein plaatsje aan de west kust van Schotland. Bijzonder hieraan is dat het plaatsje wel 3 distilleerderijen kent; Glen Scotia, Springbank en Glengyle. Glen Scotia stond eerst bekend als "Scotia" toen hij werd opgericht in 1837 door Stewart & Galbraith and Company. Zij hebben de distilleerderij voor ongeveer 60 jaar gerund. Duncan MacCallum kocht in 1891 de distilleerderij en zorgde voor de mooie voorgevel.


Het begin van een nieuwe eeuw was een periode van omwentelingen in de whisky industrie in heel Schotland. In de eerste wereldoorlog lag de productie zo goed als stil. Na de eerste wereldoorlog was Glen Scotia voor het eerst in 100 jaar niet in handen van iemand uit Campbeltown, maar werd de distilleerderij gekocht door Loch Lomond Distillery. Op dit moment houden 5 werknemers de distilleerderij draaiende wat het de kleinste distilleerderij in Schotland maakt. Toch produceren ze zo'n 150.000 liter, wat ze dan wel tot één van de productiefste maakt.

Meer informatie
Locatie WH14
Merk Glen Scotia
Land Schotland
Leeftijd 21
Inhoud 70 cl
Gewicht 1.3000
Alcoholpercentage in % 46
Streek Campbeltown
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Glen Scotia 21 years
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.