Glen Keith 1995 Signatory Unchill

70 cl

Glen Keith 1995 Signatory Unchill

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 56,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Glen Keith
Land Schotland
Leeftijd 17
Inhoud 70 cl
Alcohol % 46 %
Type Single Malt
Streek Speyside
Bottelaar Signatory
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Glen Keith 1995 Signatory Unchillfilterd is een mooie whisky van 17 jaar oud, deze goed gele drank heeft mogen rijpen op hogsedhead vaten en is gebottled op 46%

Geschiedenis:

Glen Keith is een moderne distilleerderij die gebouwd is door de Chivas Brothers, zij zijn ook eigenaar. Het bouwen begon in 1957 en werd in 1960 voltooid. In eerste instantie waren en 3 stills, met het oog op een drie-voudige distillatie. In 1970 zijn er nog eens 2 stills bijgekomen, zodat er een dubbele distillatie gedaan kon worden. Deze nieuwe productiemethode zorgde ervoor dat ze de eerste stills hadden in schotland die op gas gestookt werden. 3 jaar later werden ook stoomspoelen geïnstalleerd. De geproduceerde whisky werd oorspronkelijk alleen gebruikt voor blended whisky's zoals Chivas Regal, Passport en 100 pipers. Verder werd er veel mee geëxperimenteerd.
Toen er in 1990 een officiële botteling uitkwam onder de naam "Glen Keith 1983", werd dit goed ontvangen. Een paar jaar later werd deze botteling vervangen door een 10 jaar oude single malt, er zijn ook 2 geturfde malts uitgebracht onder de naam Glenisla en Craigduff.
In 1999 werd de distilleerderij gesloten en een intensieve reconstructie begon in 2012. In 2013 werd de distilleerderij opnieuw geopend, met de intentie van de Chivas Brothers om 6 miljoen liter te produceren, waarvan vrijwel alles voor blended whisky's in de export bedoeld is.

Signatory is een onafhankelijke bottelaar die gespecialiseerd is in zeldzame whisky’s, whisky’s die anders gebruikt zouden worden voor blended bottelingen. Bij Drankgigant.nl bieden we een groot aanbod aan van Signatory, een aanbod van vele Schotse distilleerders verdeeld over de;

  • Vintage serie
  • Unchillfiltered serie
  • Cask Strength serie 

Vrijwel alle bottelingen komen van single casks en het proces is erg arbeidsintenstief; labels worden handmatig op de flessen geplakt en ook met de hand verpakt. Een van de kenmerken van Signatory is dat men nooit kleurstoffen toevoegt aan de whisky, vele bottelaars voegen caramel toe voor een rijkere en diepere kleur maar dit tast tegelijkertijd het karakter aan.

Signatory heeft zijn naam gemaakt door superieure bottelingen die tevens zeer stijlvol verpakt zijn. Iedere botteling bevat informatie over het vatnummer, de datum van distillatie en botteling en iedere fles is individueel genummerd. Een uniek product!

U bent altijd vrij om bij ons het individuele nummer van de fles bij ons op te vragen, zodat u er zeker van bent wat u precies van ons gaat ontvangen!