Glen Garioch 15 Years Sherry Cask

€ 89,50

Direct leverbaar !

Glen Garioch 15 Years Sherry Casks een Single Malt Schotch Whisky uit de regio Higland die voor een periode van 15 jaar heeft mogen rijpen op eiken houten vaten met een finisch op Oloroso Sherry Casks. Het is een rijke full bodied whiksy met een rijjke kruiden en gedrogde fruit smaken zo als rozijnen, abdrikozen en honing. Hij heeft een heerlijk lange finish met hinten van rozijnen, dadels en een warme boterachtige smaak.

Geschiedenis:

Glen Garioch is een pracht van een whisky die gedistilleerd wordt in het meest oostelijke gelegen deel van Schotland in de gelijknamige distilleerderij. Deze distilleerderij is opgericht door Thomas Simpson in 1797, dit het officiële jaar van oprichting aangezien er word gezegd dat de distilleerderij al eerder bestond, in 1785. De huidige eigenaar van Glen Garioch is op dit moment het Japanse bedrijf Suntory. Glen Garioch is gelegen tussen de plaatsen Banff en Aberdeen in het dorpje Old Meldrum.

De distilleerderij heeft in de 19e eeuw een scala aan verschillende eigenaren gehad. In 1908 is Glen Garioch in de handen van de Glen Garioch Distillery Company gekomen en in 1968 moest de productie van de whisky’s stop gezet worden wegens gebrek aan water. Nadat de aanvoer van het was water was hersteld en de distilleerderij alles weer op orde had startte hij opnieuw in 1970. De distilleerderij is na 1970 volledig gerenoveerd en is nog steeds in volle productie.  De naam Garioch komt van de o zo prachtige vallei met dezelfde naam die niet zo ver gelegen is van de distilleerderij. Het beste gerst van heel Schotland word gehaald van deze vallei. 

Meer informatie
Locatie WH13
Merk Glen Garioch
Land Schotland
Leeftijd 15
Inhoud 70 cl
Gewicht 1.3000
Alcoholpercentage in % 53.7
Streek Highland
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Glen Garioch 15 Years Sherry Cask
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.