Gin Lane1751 London Dry Royal Strength

70 cl

Gin Lane1751 London Dry Royal Strength

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 19,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 70 cl
Soort Kruidige Gin
Alcohol % 47 %
Merk Gin Lane 1751
Herkomst Verenigd Koninkrijk
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

London Dry Gin met een overwicht van de jeneverbessen met een hoger alcoholpercentage om zo de botanicals meer tot zijn recht te laten komen. Door de accnten te leggen op de schone smaak van de juniper heeft hij een verfrissende afdronk gekregen.

Bloomsbury Club is een groep industrie veteranen met een passie om een reeks van London Gins met historische nauwkeurigheid terug te brengen naar het grote publiek. Om dit te bereiken zijn ze samen gaan werken met de 8stegeneratie London distillerders, Charles Maxwell van Thames Distillers. Gin Lane 1751 is de belichaming van een klassieke victoriaanse stijl gin

Geschiedenis:

De historische reis van gin begint met een mijlpaal in 1751, de grondslag is gelegd voor de klassieke gin waar we vandaag de dag nog van kunnen genieten.  Kunstenaar William Hogarth maakte destijds een afschildering van de jenever steeg om de gin af te schilderen als krachtige drank. Een publiciteitscampagne op de in die tijd deftige bier drinker om te krijgen Gin te gaan nuttigen, dit werkte!

Hierdoor mocht er geen Gin meer verkocht worden in gevangenissen en aan arbeiders zo dat de Gin naar een hoger niveau getild kon worden, winkels en distilleerders die dit wel deden verloren het recht om jenevers te maken en te verkopen. De winkel die dit wel wilde moest een huur betalen van 10 pond waardoor het voor veel mensen te duur werd om Gin te verkopen.

Deze wet heeft gewerkt, de gin werd te duur voor de werkman en genoot van aanzien in de hogere kringen, hierdoor is de Gin op een hoger niveau gekomen en is er een nieuw tijdperk aangebroken voor de Gin.