Gentse Gruut Inferno

€ 1,89

Direct leverbaar !

Statiegeld: € 0,10

Gruut Inferno, een gouden ale met een delicaat, krachtige aroma's en een intense smaken die je niet snel in een ander bier zult tegenkomen.

Geschiedenis:

De Gentse stadsbrouwerij Gruut, opgericht in april 2009 te Gent door Annick de Splenter die van jongs af aan werd ingewijd in de wondere wereld van het gistend bier. De liefde van het brouwen zit in haar genen, langs beide kanten zit het brouwen in het bloed.

Door dat er voor de Gentse Gruut geen hop is gebruikt heeft het bier een uitzonderlijke eigenschap mee gekregen, de zoektocht naar het juiste recept ging niet zonder slag of stoot. Samenwerkingen, cursus en experimenteren heeft er uiteindelijk toe geleid dat er nu 5 verschillende variaties te verkrijgen zijn!

Naam Gruut:

De naam Gruut is al heel oud, al in de middeleeuwen werd deze benaming gebruikt, het was het alternatief voor Hop. In de middeleeuwen was de stad Gent in twee delen gesplitst, een Duits deel waar zij bier brouwden met hop, en een Frans deel waar zij Gruyt of Gruut gebruikten voor het maken van bier.

Gruut is een samenstelling van kruiden,  de samenstelling van dit kruid was van strekk tot streek verschillend. De lands heer die het kruid kende vroeg hierover een taks of accijns. Waar men nu ook taksen heft op de hoeveelheid bier en het alcoholpercentage, werden er vroeger dus taksen geheven op de gruut-kruiden.

Meer informatie
Locatie B6
Land België
Inhoud 33 cl
Statiegeld € 0,10
Gewicht 0.5000
Alcoholpercentage in % 9
Brouwerij Gentse Gruut
Type bier Amber, Pilsener
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gentse Gruut Inferno
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.