Gentse Gruut Bruin

33 cl

Gentse Gruut Bruin

33 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 1,95
  • Vanaf 24 voor € 1,80 per stuk
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 33 cl
Land Belgie
Brouwerij Gentse Gruut
Type Bier Bruin / Dubbel
Alcohol % 7,5 %
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Gruut Bruin, de trots van de Gentse Stadsbrouwerij Gentse Gruut, een aangenaam zacht begin, en een bijzondere nasmaak door het gebruik van een variatie van nootsoorten, een ongekend bijzonder bier met een heerlijke zachte smaak!

Geschiedenis:

De Gentse stadsbrouwerij Gruut, opgericht in april 2009 te Gent door Annick de Splenter die van jongs af aan werd ingewijd in de wondere wereld van het gistend bier. De liefde van het brouwen zit in haar genen, langs beide kanten zit het brouwen in het bloed.

Door dat er voor de Gentse Gruut geen hop is gebruikt heeft het bier een uitzonderlijke eigenschap mee gekregen, de zoektocht naar het juiste recept ging niet zonder slag of stoot. Samenwerkingen, cursus en experimenteren heeft er uiteindelijk toe geleid dat er nu 5 verschillende variaties te verkrijgen zijn!

Naam Gruut:

De naam Gruut is al heel oud, al in de middeleeuwen werd deze benaming gebruikt, het was het alternatief voor Hop. In de middeleeuwen was de stad Gent in twee delen gesplitst, een Duits deel waar zij bier brouwden met hop, en een Frans deel waar zij Gruyt of Gruut gebruikten voor het maken van bier.

Gruut is een samenstelling van kruiden,  de samenstelling van dit kruid was van strekk tot streek verschillend. De lands heer die het kruid kende vroeg hierover een taks of accijns. Waar men nu ook taksen heft op de hoeveelheid bier en het alcoholpercentage, werden er vroeger dus taksen geheven op de gruut-kruiden.