G&M Highland Glenturret 2002

€ 57,50

Direct leverbaar !

 Gordon & Macphail Glenturret 2002 is één van de whisky's uit de 'Macphail's Collection'. In deze toch wel wat pittige whisky zul je onder andere de toetsen van zoethout in terugvinden. Door de toegevoegde sinaasappel wordt de peper in de whisky niet te overheersend.

Gordon & MacPhail

In 1895 opende James Gordon en John Alexander MacPhail een levensmiddelenwinkel met “ persoonlijk geselecteerde “ artikelen. Superieure artikelen tegen een goede prijs die tot uiterst tevredenheid van de klant waren.

Een van de eerste medewerkers was een snelle leerling, een jonge van vijftien genaamd John Urquhart, die al snel hielp om vaten malt whisky te kopen bij lokale distilleerderijen op te kopen. Na het pension van J.A. MacPhail in 1915 werd Urquhart partner in het bedrijf, na het plotseling overlijden van James Gordon werd hij Senior Partner.

John Urquhart ontwikkelde het whisky bemiddeling bedrijf door, wat opgestart was door James Gordon en begon zich te specialiseren in Malt Whisky’s die zij gingen bottelen onder licentie voor beroemde distilleerderijen zoals Macallan, Glenlivet, Glen Grant, Linkwood en Mortlach. Als onderdeel van het bedrijf begon hij ook met het vullen van eigen fusten en lieten zij de whisky langer rijpen dan normaal.

In de jaren 1960 lanceerde George Urquhart een reeks singel malts uit de verschillende distilleerderijen welke gerijpt waren op eigen eikenhouten vaten, onder de nu bekende merknaam “ Connoisseur’s Choice

George bracht zijn eigen kinderen ook in het bedrijf, de oudste in 1967 na te zijn opgeleid in wijn en gedistilleerd. Deze opleidingen volgde hij in Engeland en Frankrijk. In 1972 en 1981 kwamen zijn andere kinderen in het bedrijf.

Deze familie partnerschap werd in de jaren 1970 een vennootschap in eigendom van de familie. In 2001 overleed George Urauhart, Ondertussen is nu de vierde generatie lid van de onderneming en zij blijven de familie traditie voortzetten gedreven door passie in de 21e eeuw!

Meer informatie
Merk Glenturret
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 43 %
Leeftijd 13
Land Schotland
Streek Highland
Bottelaar whisky Gordon Macphail
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:G&M Highland Glenturret 2002
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.