Fonseca 10 Years Old Tawny

€ 27,95

Direct leverbaar !

Fonseca 10 Years Old Tawny heeft 3 jaar gerijpt in kleine houten vaten in de kelders van Vila Nova de Gaia. Zoals elke tawny port wordt de tawny lichter van kleur als ze ouder worden. Na de drie jaar wordt de port met gemengd met de nootachtige kenmerken om ze klaar te maken voor de botteling. 

De Fonseca Tawny combineert bijzonder goed met aroma’s van amandelen, bessen of chocolade.

Geschiedenis:

Het huis van Fonseca werd in 1815 opgericht door João dos Santos Fonseca. Zijn ambitieuze instelling zorgde ervoor dat hij in 1815 zijn eerste gedocumenteerde verkoop plaatsvond en in 1816 vond zijn eerste buitenlandse zending plaats. In de periode die volgde bloeide de zakelijke João dos Santos Fonseca op en in 1820 vond hij een partner genaamd Francisco Jose Gomes Monteiro, lid van een vooraanstaande koopmansfamilie. 

Jaren van succes gingen voorbij en in 1926 werd het bedrijf noodgedwongen om de Londense firma te sluiten. Alex Guimaraens, die verantwoordelijk was voor een groot deel van de omzet van het bedrijf werd ziek en trok zich terug in zijn huis aan de Côte d’Azur. Doordat het bedrijf in een korte periode flink groeide moesten ze verplicht de wijn voorraden verhogen en aanzienlijke bedragen besteden aan de lodges in Vila Nova de Gaia.

In april 1967 werd het bedrijf over genomen door Alistair Robertson. Hij zorgde ervoor dat het bedrijf zich aanpaste aan de behoeften van de markt en dat leidde tot de lancering van Fonseca Bin 27, een volle vintage karakter Port gepresenteerd in een opvallende fles. Vandaag de dag is de Bin 27 uitgegroeid tot één van de meest populaire en bekende Port.

In 1994 nam Adrian Bridge het bedrijf over en tot op heden is hij nog steeds eigenaar van het huis van Fonseca.

Vandaag de dag heeft Fonseca een leidende positie als specialist in het produceren van kwaliteit hout port en als één van de top vintage huizen. In de laatste 100 jaar zijn alle Fonseca vintage port wijnen geproduceerd door slechts vier leden van de familie Guimaraens. Het vierde lid David Guimaraens, zet de traditie voort als wijnmaker in 1992. Deze opmerkelijke continuïteit van wijn maken in de familie is duidelijk zichtbaar in de kwaliteit van de port wijnen.

In het boek, Vintage Port van James Suckling schreef hij het volgende over Fonseca: ‘’Fonseca is de koning van Port, het produceert de beste Vintage Port in elk mooi jaar met weinig uitzonderingen.

Meer informatie
Merk Fonseca
Inhoud 75 cl
Alcoholpercentage 18 %
Land Frankrijk
Soort port Tawny
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Fonseca 10 Years Old Tawny
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.