Filliers Dry Gin 28 Pine Blossom

€ 32,95

Direct leverbaar !

Filliers 28 Pine Dry Gin Blossom wordt gekenmerkt door de onmiskenbare geur van bloemen en grenen hout schors. De smaak heeft een pittige start met frisse tonen van citrus en kruiden met een evenwichtige en milde smaak. De aanwezigheid van jeneverbessen zijn onmiskenbaar, aangevuld met mooie citrus koriander smaak en subtiele noten van oranjebloesem. Filliers 28 Pine Dry Gin Blossom Presenteert een uitgebalanceerde mix van kruiden en vruchten, en met een vleugje dennen bloemen geeft deze unieke gin een aards karakter dat de 28 botanische ingrediënten die complimenten vormen. Deze combinatie is gebaseerd op een echt recept van de Filliers Firma.

Filliers, de bekendste jeneverstokerij van België lanceerde vorig jaar hun eerste Gin. Genaamd Filliers 28 Dry Gin, waarvan de 28 verwijst naar het aantal ingrediënten die gebruikt werden. Naast de klassieke jeneverbes, koriander en citroen werd ook gedacht aan ingrediënten zoals oranje bloesem, kardemom, lavendelbloesem en ondermeer gember. Filliers is trots op zijn Belgische roots en aangezien Gin nu ook een hype aan het worden is in België profiteert het bedrijf daar goed van. Deze Gin wordt in België gezien als het Jupiler van de Gin’s. Zo wordt er meer Gin dan whisky gedronken in België. 

Filliers kiest bewust op een productie op kleine schaal, in niet al te groten alambieken, koperen distilleer potten, worden zo ’n 500 tot 1000 liters per keer gemaakt. Dit lijkt heel veel althans dat klinkt het. Maar dit valt reuze mee als je naar naar de productie van bijvoorbeeld Heineken gaat kijken. Het idee hier achter zit in hem in de kwaliteit, hun meester distilleerder kan zo van elke druppel Gin de kwaliteit garanderen. Dankzij de kleinschaligheid krijgt hun passie namelijk de ruimte. 

Vergeet niet dat we naast deze ook de Tangerine hebben, de 2L en de Barrel Aged variant.


Geschiedenis

In 1792 werd Karel Lodewijk Filliers geboren. Hij was de persoon, die naast een familielandbouwbedrijf ook jenever wilde gaan stoken.

In 1836 werd Kamiel Filliers geboren. Kamiel was het eerste lid van de 2e generatie Filliers. Uiteindelijk heeft Kamiel, Karel zijn plaats overgenomen en het jenever stoken voortgezet.

In 1880 plaatst Karel Lodewijk Filliers een stoommachine op zijn landbouwstokerij. Door deze gebeurtenis werd het proces om jenever te stoken versnelt.

Firmin Filliers, de uitvinder van Premium Filliers Dry Gin 28, is geboren in 1888. Firmin is al de 3e generatie van de familie Filliers, en zal uiteindelijk ook het bedrijf overnemen.

Louis en Carlos Filliers nemen kort na de Tweede Wereldoorlog het bedrijf over als 4e generatie. Omdat er na de Tweede Wereldoorlog een tekort aan grondstoffen is was het een zware tijd om dranken te distilleren.

In het jaar 1970 bracht Filliers zijn eerste likeur op de markt: Filliers Advokaat. Deze advocaat had een basis van verse eieren, room en Filliers Graanjenever.

Het familiebedrijf Filliers blijft met de jaren groeien en in 1980 nemen de neven Jan en Bernard Filliers als 5e generatie het bedrijf over.

In 1986 lanceert Filliers zijn eerste fruitjenevers. Dit keer richtte ze zich vooral op mensen die geen jenever drinken. Door de fruitig en frisse smaken, werd dit voor hen ook een plezierige drank om te drinken.

De uitbreiding van de likeuren vind plaats in 1998. Ze voegen meerde cream jenevers met verschillende smaken toe aan de productielijn. Bijvoorbeeld, chocolade, vanille en kokos.

Op 31 oktober 2008, werd de toenmalige bedrijfsleider en meester-stoker Jan Filliers, slachtoffer van een dodelijk busongeluk in Egypte. Eén maand voor het ongeval, werd Jan Filliers uitgeroepen tot één van de tien meest invloedrijke Deinzenaren.

In 2009 nam Filliers de bekende ‘Wortegemsen Citroenjenever’ over waardoor Filliers Belgisch marktleider werd op het gebied van jenevers. Tegenwoordig wordt ook deze drank op volgens het originele recept bij Filliers gestookt.

Tegenwoordig staat het bedrijf nog steeds onder leiding van Bernard Filliers en leeft het bedrijf al voor vijf generaties voort.

 

 

Meer informatie
Merk Filliers
Land België
Inhoud 50 cl
Gewicht 1.0000
Alcoholpercentage in % 42
Soort gin Bloemen Gin
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Filliers Dry Gin 28 Pine Blossom
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.