Filliers Dry 28 Tangerine

€ 32,50

Direct leverbaar !

Naast Filliers 28 Dry Gin heeft meester Distiller Pedro Saez zijn Spaanse etniciteit niet in bedwang kunnen houden. Van daar uit is Filliers Tangerine ontstaan een vrucht die afstamt van de mandarijn, en komt het uit zonnige gebied van Valencia die gebruikt wordt als botanische in Gin. Inspelend op de heropleving van Gin en Tonic is dit allemaal tot stand gekomen. vijf maal gedistilleerd in België in kleine alambieken.

De prachtige smaken vol frisheid en natura geven een fruitige smaak met een duidelijk accent van verse sinaasappel wat verbonden is aan kruiden melange. Heerlijk gecombineerd in een mooie transparant oranje gekleurde fles. 

Geschiedenis

In 1792 werd Karel Lodewijk Filliers geboren. Hij was de persoon, die naast een familielandbouwbedrijf ook jenever wilde gaan stoken.

In 1836 werd Kamiel Filliers geboren. Kamiel was het eerste lid van de 2e generatie Filliers. Uiteindelijk heeft Kamiel, Karel zijn plaats overgenomen en het jenever stoken voortgezet.

In 1880 plaatst Karel Lodewijk Filliers een stoommachine op zijn landbouwstokerij. Door deze gebeurtenis werd het proces om jenever te stoken versnelt.

Firmin Filliers, de uitvinder van Premium Filliers Dry Gin 28, is geboren in 1888. Firmin is al de 3e generatie van de familie Filliers, en zal uiteindelijk ook het bedrijf overnemen.

Louis en Carlos Filliers nemen kort na de Tweede Wereldoorlog het bedrijf over als 4e generatie. Omdat er na de Tweede Wereldoorlog een tekort aan grondstoffen is was het een zware tijd om dranken te distilleren.

In het jaar 1970 bracht Filliers zijn eerste likeur op de markt: Filliers Advokaat. Deze advocaat had een basis van verse eieren, room en Filliers Graanjenever.

Het familiebedrijf Filliers blijft met de jaren groeien en in 1980 nemen de neven Jan en Bernard Filliers als 5e generatie het bedrijf over.

In 1986 lanceert Filliers zijn eerste fruitjenevers. Dit keer richtte ze zich vooral op mensen die geen jenever drinken. Door de fruitig en frisse smaken, werd dit voor hen ook een plezierige drank om te drinken.

De uitbreiding van de likeuren vind plaats in 1998. Ze voegen meerde cream jenevers met verschillende smaken toe aan de productielijn. Bijvoorbeeld, chocolade, vanille en kokos.

Op 31 oktober 2008, werd de toenmalige bedrijfsleider en meester-stoker Jan Filliers, slachtoffer van een dodelijk busongeluk in Egypte. Eén maand voor het ongeval, werd Jan Filliers uitgeroepen tot één van de tien meest invloedrijke Deinzenaren.

In 2009 nam Filliers de bekende ‘Wortegemsen Citroenjenever’ over waardoor Filliers Belgisch marktleider werd op het gebied van jenevers. Tegenwoordig wordt ook deze drank op volgens het originele recept bij Filliers gestookt.

Tegenwoordig staat het bedrijf nog steeds onder leiding van Bernard Filliers en leeft het bedrijf al voor vijf generaties voort.

 

 

Meer informatie
Merk Filliers
Inhoud 50 cl
Alcoholpercentage 44 %
Land België
Soort gin Citrus Gin, Zoete Gin
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Filliers Dry 28 Tangerine
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.