Fifty Pounds

Waardering:
80% of 100
€ 24,95

Direct leverbaar !

Fifty Pounds Gin's zoete geuren komen tevoorschijn wanneer de dop zich onttrekt van de fles. Fifty Pounds Gin is geproduceerd in een kleine legendarische stokerij, in het zuid westen van London, met een traditie van meer dan 2 eeuwen oud. De methode wordt uitgevoerd in een alambiek die die geproduceerd is door de legendarische John Dore & Co Limited, waarin perfect gebalanceerde, geheim gecombineerde kruiden, planten, vruchten en bloemen tesamen gaan in hun distillatie proces. 

Met een percentage van 43,5 % lijkt het misschien moeilijk te drinken maar met de goede combinaties van kruiden en vruchten glijd het soepel het gehemelte in. Drink deze Gin met verschillende Tonic’s. En profiteer van verrukkelijke smaken. Aroma’s die je verleiden te zoeken naar meer sensatie. Neem het tot je en wordt een met dit levens Elixer.    

En ook de Fifty Pounds Gin heeft iets weg van de geschiedenis van Gin. Het vertelt je net als bij de Bathtub en de FG 20-3 een verhaal dat dit keer dateert uit begin 18e eeuw.

Geschiedenis

Toen Willem van Oranje de import van alcohol naar Engeland verbood in het begin van de 18e eeuw, begonnen de Engelse mensen thuis zelf Gin proberen te maken in grote getallen, de meerderheid van deze zelf stokers had slechts matige kwaliteit. Dit was heel ongezond mensen werden er blind van of stierven aan vergiftiging.

De populariteit was zo groot dat men het bleef maken ondanks alle gevolgen van dien. Vooral onder de arme mensen was het populair. Gin werd zoveel gedronken dat 1 op 5 van alle Londenaren het middel zelf maakte. Met grote gevolgen van dien, een tijd lang werd het de Gin gekte genoemd.

Om dit aan te pakken besloot men een regel te maken waar iedereen zich aan moest houden. In 1736 kwam de ’’Gin Act’’ tot stand, dit hield in dat iedereen die Gin stookt 50 pond Belasting moest betalen, dit was in die tijd bizar veel, en uiteindelijk bleven er maar 2 grote stokers over. Kort na dit hele gebeuren kwam er een groep onafhankelijke Distilleerders met een originele Gin recept, namelijk die van Fifty Pounds Gin. De naam is gekozen ter eren van de Gin Act. Zo blijft dit altijd herinnerd worden in de maatschappij. 

Ze brachten dit in beeld met vooral zuivere smaken, het recept was voor generaties lang verborgen gebleven. Tot dat enkele nakomelingen van de originele recept maker het terug vonden en het ontrafelden. Hier uit hebben ze klassieke smaken van toen der tijd en aroma’s van nu toegevoegd. Wat Fifty Pounds tot een super Gin maakt.

Meer informatie
Merk Fifty Ponds
Land Verenigd Koninkrijk
Inhoud 70 cl
Gewicht 1.3000
Alcoholpercentage in % 44
Soort gin Zoete Gin
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Fifty Pounds
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.