Ename Pater

€ 1,69

Direct leverbaar !

Statiegeld: € 0,10

Ename Pater is een troebel abdijbier, dit abdijbier werdt vroeger alleen gemaakt en gedronken door de paters om zo helder bij geest te blijven voor arbeid en gebed. Dit bier kwam dus ook nooit verder buiten de muren van de abdij, daar is nu verandering in gebracht zo dat iedereen kan genieten van dit bijzondere bier. Heerlijk fris bier met hergist op de fles wat zich laat kenmerken door een subtiele kruidigheid en hoppige afdronk, de dry-hopping zorgt voor een heerlijk aangenaam aroma.

Bekijk ook het originele Ename bierglas!

Geschiedenis

Ename is een deelgemeente van Oudenaarde waar zich de ruïnes van de abdij van Ename bevinden. Deze zijn open voor publiek en kunt u bezoeken. Deze abdij werd in 843 gebouwd, de tijd van het Verdrag van Verdun. De Schelde werd toen de grens tussen Vlaanderen en het Duitse Keizerrijk. Aan de Schelde werd zodoende een burcht gebouwd die de Graaf van Vlaanderen en de Fransen weg moest houden. Dit was tevergeefs, want de burcht werd meer dan eens verwoest.

In 1063 bouwden de Benedictijnmonniken de burcht om in een fort. De eerste brouwactiviteiten vonden toen plaats, maar dit duurde niet lang want tijdens de Franse Revolutie werd alles met de grond gelijk gemaakt. De paters verdwenen.. Maar het bier bleef bestaan.

De abdij werd het nieuwe kloppende hart van Ename en speelde zo een essentiële rol in het ontstaan van de stad Oudenaarde. Tot de achttiende eeuw bruiste het in en rond de abdij van de bedrijvigheid.

Meer informatie
Locatie D8
Land België
Inhoud 33 cl
Statiegeld € 0,10
Gewicht 0.7000
Alcoholpercentage in % 5.5
Brouwerij Ename
Type bier Abdij, Blond
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ename Pater
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.