Ename Blond

€ 1,49

Direct leverbaar !

Statiegeld: € 0,10

Ename Blond heeft een romige schuimkraag die er heerlijk romig uitziet. De aroma’s hebben geuren van mout, fruit en hop. Het fruitaroma heeft ook iets weg van sinaasappellikeur. Bij de smaak ligt de nadruk vooral op het hopbittere en dit zorgt voor een licht bier dat een fors maar droog mondgevoel heeft. Het blonde bier heeft een alcoholpercentage van 6,5%, is van hoge gisting en met hergisting op de fles.

Een heerlijk blond biertje dat uiteraard het best te drinken is uit het originele bierglas van Ename.

Geschiedenis

Ename is een deelgemeente van Oudenaarde waar zich de ruïnes van de abdij van Ename bevinden. Deze zijn open voor publiek en kunt u bezoeken. Deze abdij werd in 843 gebouwd, de tijd van het Verdrag van Verdun. De Schelde werd toen de grens tussen Vlaanderen en het Duitse Keizerrijk. Aan de Schelde werd zodoende een burcht gebouwd die de Graaf van Vlaanderen en de Fransen weg moest houden. Dit was tevergeefs, want de burcht werd meer dan eens verwoest.

In 1063 bouwden de Benedictijnmonniken de burcht om in een fort. De eerste brouwactiviteiten vonden toen plaats, maar dit duurde niet lang want tijdens de Franse Revolutie werd alles met de grond gelijk gemaakt. De paters verdwenen.. Maar het bier bleef bestaan.

De abdij werd het nieuwe kloppende hart van Ename en speelde zo een essentiële rol in het ontstaan van de stad Oudenaarde. Tot de achttiende eeuw bruiste het in en rond de abdij van de bedrijvigheid.

Meer informatie
Locatie D8
Land België
Inhoud 33 cl
Statiegeld € 0,10
Gewicht 0.8000
Alcoholpercentage in % 6.5
Brouwerij Roman
Type bier Abdij, Blond
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ename Blond
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.