Ename Blond

33 cl

Ename Blond

33 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 1,49
Excl. € 0,10 statiegeld
  • Vanaf 24 voor € 1,35 per stuk
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 33 cl
Land Belgie
Brouwerij Roman
Type Bier Abdij, Blond
Alcohol % 6,5 %
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Ename Blond heeft een romige schuimkraag die er heerlijk romig uitziet. De aroma’s hebben geuren van mout, fruit en hop. Het fruitaroma heeft ook iets weg van sinaasappellikeur. Bij de smaak ligt de nadruk vooral op het hopbittere en dit zorgt voor een licht bier dat een fors maar droog mondgevoel heeft. Het blonde bier heeft een alcoholpercentage van 6,5%, is van hoge gisting en met hergisting op de fles.

Een heerlijk blond biertje dat uiteraard het best te drinken is uit het originele bierglas van Ename.

Geschiedenis

Ename is een deelgemeente van Oudenaarde waar zich de ruïnes van de abdij van Ename bevinden. Deze zijn open voor publiek en kunt u bezoeken. Deze abdij werd in 843 gebouwd, de tijd van het Verdrag van Verdun. De Schelde werd toen de grens tussen Vlaanderen en het Duitse Keizerrijk. Aan de Schelde werd zodoende een burcht gebouwd die de Graaf van Vlaanderen en de Fransen weg moest houden. Dit was tevergeefs, want de burcht werd meer dan eens verwoest.

In 1063 bouwden de Benedictijnmonniken de burcht om in een fort. De eerste brouwactiviteiten vonden toen plaats, maar dit duurde niet lang want tijdens de Franse Revolutie werd alles met de grond gelijk gemaakt. De paters verdwenen.. Maar het bier bleef bestaan.

De abdij werd het nieuwe kloppende hart van Ename en speelde zo een essentiële rol in het ontstaan van de stad Oudenaarde. Tot de achttiende eeuw bruiste het in en rond de abdij van de bedrijvigheid.