Edradour Bourbon Cask Matured Vintage 2003

70 cl

Edradour Bourbon Cask Matured Vintage 2003

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 69,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Edradour
Land Schotland
Leeftijd Niet vermeld
Inhoud 70 cl
Alcohol % 58 %
Type Single Malt
Streek Highland
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Edradour Bourbon Cask Matured Vintage 2003 is een whisky die het begin van een nieuwe serie inluidde. In 2003 begon men voor het eerst met het experimenteren van rijpen in nieuwe bourbonvaten. Een experiment dat begon met 162 bourbo vaten, afkomstig van verschillende Amerikaanse distilleerderijen. Het resultaat is verbluffend te noemen, een whisky met een zacht gouden kleur waarbij alle klassieke karakteristieken van Edradour zijn verrijkt met zachte vanille, mandarijn en kokosnoot. Een whisky om van te genieten, tevens omdat er maar slechts +/- 2000 van worden gebotteld per jaar, de Edradour Bourbon Cask serie!


De Edradour distilleerderij is opgericht 1825 door de lokale boeren. De distilleerderij is gelegen vlakbij het plaatsje Pitlochry, vanaf de A9 nog een klein weggetje af en dan zie je de kleinste distilleerderij van Schotland in de Glen van de Edradour Burn liggen. Dougie Maclean, de bekende Schotse Singer & Songwriter heeft samen met Andrew Symington van Edradour distillery en de Schotse eerste minister Alex Salmond de Edradour Caledonia, single highland malt whisky ten doop gehouden. Deze drie distilleerders hebben in eerste instantie een 11 jarige single cask botteling uitgebracht die alleen verkrijgbaar was in de distilleerderij zelf. Nu is er ook een 12 jaar oude botteling uitgebracht die gelimiteerd verkocht word in slechts enkele landen, natuurlijk heeft drankgigant.nl hem voor u klaar liggen. Er zijn maar slechts 900 flessen gebotteld.